Ana i Vlade Divac posetili dijasporu u Švajcarskoj

Predstavnici Fondacije „Ana i Vlade Divac“ posetili su srpsku dijasporu u Cirihu od 14-16. marta 2014. Cilj ove posete bio je upoznavanje srpske dijaspore sa radom Fondacije i predstavljanje projekta „Jedan u milion“, usmerenog ka obnavljanju osnovnih škola širom Srbije. 

Uz velikodušnu podršku Srpske pravoslavne crkve, u Sali crkvene opštine u Cirihu organizovana je dobrotvorna večera na kojoj je predstavnicima dijaspore predstavljen projekat „Jedan u milion“ i napori Fondacije da deci širom Srbije osiguraju bolji uslovi za školovanje. Večera je organizovana kako bi se prikupila sredstva za obnovu jedne od najstarijih škola u Srbiji, u selu Vražogrnac kod Zaječara.

Na večeri je prikupljeno 7,200 CHF, od kojih su troškovi večere iznosili 2,000 CHF, a preostali iznos od 5,200 CHF će biti upotrebljen za obnovu ove škole.

 

Fondacija izražava duboku zahvalnost sveštenicima Srpske pravoslavne crkve, kao domaćinima ovog skupa, kao i svim ljudima dobre volje koji su se odazvali na poziv da podrže obnovu osnovnih škola u Srbiji. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti