Pola miliona dinara prikupljeno na Uskršnjoj aukciji vina Fondacije Ana i Vlade Divac i Centra vinske kulture

Beograd, 10. april, 2014. – Na Uskršnjoj aukciji vina koja je sinoć organizovana u Skupštini grada Beograda , 30 srpskih vinara u dobrotvorne svrhe poklonilo je po tri najbolja arhivska vina iz svojih vinarija.

U organizaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Centra vinske kulture, uz pokroviteljstvo Skupštine grada Beograda i podršku Udruženja likovnih umetnika Srbije ULUS,prijatelji i partneri Fondacije, kao i istaknuti pojedinci, na aukciji su prikupili više od 500.000 dinara, koji će biti  namenjeni opremanju škole u selu Gornji Prisjan kod Vlasotinca.

„Zahvaljujemo svim partnerima i prijateljima Fondacije i Centra vinske kulutre što su nas podržali, priključili se ovoj akciji i uživali sa nama u degustaciji najlepših domaćih vina. Vrlo je važno da  naučimo da budemo solidarni i da akcija „Jedan u milion“ bude uspešna zbog našeg najvećeg nacionalnog blaga - dece. Zbog njih, i zbog nas, vas pozivam da postanete deo tima koji menja stvarnost u Srbiji i stvara bolje uslove za obrazovanje dece u Srbiji“, rekao je Vlade Divac u obraćanju gostima.

Za posluženje gostiju bio je zadužen Zlatiborac, a degustaciji je prisustvovao veliki broj predstavnika diplomatskog kora, vodećih ljudi stranih i domaćih uspešnih kompanija, glumaca, sportista i javnih ličnosti. Najveće donacijedošle su izkompanija UniCredit bank, Ibis Instruments i Algotech. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti