Stari toner doniraj i školu renoviraj!

Beograd, 12. maj, 2014. – Fondacija Ana i Vlade Divac je zajedno sa kompanijom „Perihard Inženjering“ pokrenula akciju prikupljanja praznih, originalnih toner kaseta za štampače sa ciljem sakupljanja novca kojim će se poboljšati uslovi u kojima se školuju naši najmlađi. Organizatori očekuju da će na ovaj način doprineti i podizanju svesti o neophodnosti očuvanja prirodnih resursa i zaštiti životne sredine.

Krajnji cilj ove akcije je prikupljanje što više sredstava namenjenih za obnovu i opremanje osnovnih škola širom Srbije. Sve zainteresovane organizacije, kompanije, kao i pojedinci pozvani su da se jave kompaniji „Perihard inženjering“ (www.perihard.com) i ovim putem dogovore preuzimanje praznih kaseta uz Dokument o kretanju otpada. Kompanija će novac od sakupljanja ove sekundarne sirovine direktno donirati kampanji „Jedan u milion“. Akcija traje do kraja 2014. godine.

„Pokretanjem ove akcije želeli smo da posebno naglasimo koliko je bitno da se svi odgovornije odnosimo prema prirodi i nastojimo da zaštitimo životnu sredinu, ali i da nastavimo da pomažemo najmlađim članovima društva da u što boljim uslovima stiču obrazovanje i obezbede sebi bolju budućnost“, istakao je Vlade Divac.

Kampanja „Jedan u milion“ traje manje od godinu dana, podržalo je gotovo 40.000 ljudi i putem različitih inicijativa sakupljeno je preko 80.000 eura namenjenih za poboljšanje uslova u kojima se školuju deca, kroz nabavku opreme i rekonstrukciju osnovnih škola širom Srbije. Dosadašnjim naporima obezbeđena je podrška za sedam školskih objekata širom zemlje.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti