Stari toner doniraj i školu renoviraj!

Beograd, 12. maj, 2014. – Fondacija Ana i Vlade Divac je zajedno sa kompanijom „Perihard Inženjering“ pokrenula akciju prikupljanja praznih, originalnih toner kaseta za štampače sa ciljem sakupljanja novca kojim će se poboljšati uslovi u kojima se školuju naši najmlađi. Organizatori očekuju da će na ovaj način doprineti i podizanju svesti o neophodnosti očuvanja prirodnih resursa i zaštiti životne sredine.

Krajnji cilj ove akcije je prikupljanje što više sredstava namenjenih za obnovu i opremanje osnovnih škola širom Srbije. Sve zainteresovane organizacije, kompanije, kao i pojedinci pozvani su da se jave kompaniji „Perihard inženjering“ (www.perihard.com) i ovim putem dogovore preuzimanje praznih kaseta uz Dokument o kretanju otpada. Kompanija će novac od sakupljanja ove sekundarne sirovine direktno donirati kampanji „Jedan u milion“. Akcija traje do kraja 2014. godine.

„Pokretanjem ove akcije želeli smo da posebno naglasimo koliko je bitno da se svi odgovornije odnosimo prema prirodi i nastojimo da zaštitimo životnu sredinu, ali i da nastavimo da pomažemo najmlađim članovima društva da u što boljim uslovima stiču obrazovanje i obezbede sebi bolju budućnost“, istakao je Vlade Divac.

Kampanja „Jedan u milion“ traje manje od godinu dana, podržalo je gotovo 40.000 ljudi i putem različitih inicijativa sakupljeno je preko 80.000 eura namenjenih za poboljšanje uslova u kojima se školuju deca, kroz nabavku opreme i rekonstrukciju osnovnih škola širom Srbije. Dosadašnjim naporima obezbeđena je podrška za sedam školskih objekata širom zemlje.