Fondacija Ana i Vlade Divac priključuje se akciji sanacije posledice poplava u Srbiji

Srbiju i okolne zemlje zadesila je velika prirodna katastrofa, uzrokovana obilnim padavinama i izlivanjem reka, koje su izazvale poplave nesagledivih razmera.

Na teritoriji Srbije do sada je evakuisano 25.070 osoba sa ugroženih područja. Kroz prihvatne centre prošlo je preko 9.000 ljudi, bez struje je 26.000 domaćinstava.Situacija je i dalje kritična, na stotine kuća je nestalo usled poplava i klizišta. Očekuje nas još jedan poplavni talas, a ogroman broj volontera pomaže da se izgrade nasipi i pomogne u evakuaciji ugroženog stanovništva.

Šteta je neprocenjiva i već se meri u milijardama evra. Veliko je pitanje kada će ljudi moći da se vrate i počnu obnovu svojih domova i prateće infrastrukture. Mnogi od njih ostali su bez stoke od koje su živeli, a polja su sasvim uništena vodom. Neki su zauvek izgubili sve što su imali i neće imati gde da se vrate.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ će dati sve od sebe, u skladu sa svojim prethodnim iskustvima u podršci najugroženijima, da uz vašu pomoć pomogne ugroženima u sledećim oblastima:

  1. Obnova pojedinačnih domaćinstava-kuća (građevinski paket za obnovu)

  2. Obnova osnovnih škola i vrtića u poplavljenim područjima

  3. Kupovina novih stada stoke i obnova poljoprivrede u selima

Pozivamo vas da nam se pridružite u ovom zaista teškom trenutku za našu zemlju i za destine hiljada njenih građana, i da pozovete svoje prijatelje, poznanike i porodicu da pomognu koliko mogu. Trebaće nam ogromna podrška, sa svih strana i od svih vas, u procesu obnove koji će trajati mesecima, a možda i godinama. 

Možete nam se pridružiti:

1. uplatom online donacije

2. uplatom na donatorski dinarski račun fondacije 

3. slanjem SMS poruke na 2112 (cena sms poruke je ista za sve mreže u Srbiji i iznosi 100 dinara)

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti