Opremljena osnovna škola u Gornjem Prisjanu u okviru projekta „JEDAN U MILION"

Beograd, 6. jun 2014. –  U okviru projekta „JEDAN U MILION“ Fondacije „Ana i Vlade Divac“ opremljena je osnovna  škola „Božidar Miljković“ u selu Gornji  Prisjan u opštini Vlasotince. Sredstva za opremanje škole u iznosu od 500.000 dinara  prikupljena su na Uskršnjoj aukciji srpskih vina, održanoj sredinom aprila u Beogradu u organizaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Centra vinske kulture, uz pokroviteljstvo Skupštine Grada Beograda i uz podršku Udruženja likovnih umetnika Srbije ULUS i brojnih partnera, prijatelja i istaknutih pojedinaca.

Zahvaljujući prikupljenim sredstvima, đaci ove male škole na jugu Srbije ovu školsku godinu završiće u  učionici sa novim nameštajem, tablom i računarima a nastavnici u zbornici sa obnovljenim podom.

 

 

Fondacija  „Ana i Vlade Divac“ pokrenula je 2013. godine projekat „JEDAN U MILION“ sa ciljem obnove osnovnih škola na teritoriji Srbije. Za proteklih godinu dana, u saradnji sa resornim Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u okviru projekta „JEDAN U MILION“  obnovljeno je sedam škola na teritoriji Srbije. Medijski partner projekta je Radio-televizija Srbije.

 

Pogledajte ličnu kartu škole.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti