Fondacija "Ana i Vlade Divac" dobila povelju "4.jun" opštine Petrovac na Mlavi
Fondacija "Ana i Vlade Divac" dobila povelju "4.jun" opštine Petrovac na Mlavi
Dan opštine Petrovac na Mlavi proslavljen  je  uz svečanu sednicu koju je otvorio predsednik SO-e  Duško Nedinić. Pored brojnih gostiju iz političkog i javnog života Srbije proslavi su prisustvovali Ivica Dačić, -  prvi potpresednik Vlade i ministar spoljnih poslova, ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković, zamenik predsednika Narodne skupštine Srbije  Veroljub Arsić, šef poslaničkog kluba SPS-a dr Dijana Vukomanović, prof. dr Petar Škundrić, narodni poslanici Miletić Mihajlović, Slobodan Perić i Olivera Pauljeskić, Gabrijel Eugen Čismanjanci predsednik bratske opštine Bokša iz Rumunije, zatim državni sekretari : dr Vladimir Đukić iz ministarstva zdravlja i Zoran Rajić iz ministarstva poljoprivrede, načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić kao i predstavnici mnogih opština iz naše zemlje i javnih preduzeća i ustanova.  Prisutnim gostima obratili su se predsednik opštine Radiša Dragojević, a zatim i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Nakon toga usledila je dodela tradicionalnih junskih priznanja i dodela priznanja „Dragutin Tomašević“. Takođe, prikazan je film o aktivnostima opštine Petrovac na Mlavi u 2013-2014. godini.
 
Na svečanoj sednici SO dodeljena su i tradicionalna priznanja. Nagradu „4. jun“ u vidu povelje uručio je predsednik opštine Radiša Dragojević, a dobitnici su: Fondacija Ana i Vlade Divac za donaciju u obnovi i opremanju OŠ „Sveta Mihajlović“ Burovac; Zoran Stoisavljević, direktor Sektora za održavanje puteva u JP „Putevi Srbije“ za saradnju i veliki doprinos razvoja infrastrukture u  opštini Petrovac na Mlavi; NB „Đura Jakšić“ za rezultate postignute u radu i doprinos razvoju kulture i Verica Milošević, glumica iz Petrovca za dugogodišnji uspešan rad u dramskom stvaralaštvu.
 
Nagrade „4. jun“ u vidu priznanja uručio je predsednik SO Duško Nedinić, a nagrađeni su: ŽRK „Sloga“ za izuzetne rezultate; Kostadin Obradović iz Knežice za istaknut rad u Mesnoj zajednici; odred izviđača „Mlava“ za dugogodišnji predan rad i afirmaciju opštine; Miroslav Gvozdić predsednik Saveta MZ Krvije za doprinos razvoju sela; odeljenje vatrogasno-spasilačke jedinice Petrovac za nesebičnu pomoć stanovništvu pogođenom elementarnom nepogodom; Milorad Lukić nastavnik tehničkog obrazovanja za dugogodišnji uspešan rad; ekipa petlića FK „Sloga“ za osvojeno prvo mesto na državnom prvenstvu Srbije u fudbalu „Mini maksi liga“; Miodrag Nikolić iz Petrovca za dugogodišnji rad i doprinos razvoju sporta u opštini i Saša Životić iz Vošanovca za rezultate postignute u tovu junadi.
 
Nagrade „4. jun“ u vidu priznanja sa novčanom nagradom  uručili su zamenik predsednika opštine Dragoljub Milosavljević i zamenik predsednika SO Milanče Aćimović a dobitnici su : Dejan Živanović iz Bošnjaka za rezultate postignute u poljoprivrednoj proizvodnji; Nela Vasić, medicinska sestra-vaspitač u PU „Galeb“ za uspešan i predan rad; Radovan-Lala Davidov, za dugogodišnji uspešan rad i doprinos razvoju sporta u opštini;  Milan Mišković, za dugogodišnji uspešan rad u MZ „Savremeni dom“, Petrovac; Sofija Božić, učenica sedmog razreda OŠ Miroslav Bukumirović Bukum“, Šetonje za rezultate postignute na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima iz srpskog jezika, istorije i likovne kulture; Ljiljana Ilić, finansijsko-računovodstveni radnik, za istaknut rad u službi; Ranko Božić, fudbaler „Omladinca“ iz Busura za postignute izuzetne rezultate u sportu; Đorđe Bogdanović, učenik SŠ „Mladost“ za prvo mesto na republičkom takmičenju iz fizike; dr Dubravko Cetić, za rezultate u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u MZ Rašanac i Boban Špirić iz Bistrice za rezultate u razvoju lovstva.
 
Na svečanoj sednici dodeljena je i nagrada „Dragutin Tomašević“, kao poseban vid društvenog priznanja za postignute rezultate i dostignuća u oblasti sporta. Nagrada u vidu statuete  uručena je našoj proslavljenoj atletičarki Veri Nikolić za dugogodišnji doprinos afirmaciji i razvoju sporta u našoj zemlji, a nagradu je uručio  narodni poslanik Miletić Mihajlović.
 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti