Fondacija "Ana i Vlade Divac" pomaže obnovu poplavljenih područja

Fondacija Ana i Vlade Divac pokrenula je projekat i akciju prikupljanja pomoći za obnovu poplavljenih područja DA SVI POMOGNEMO.  Sredstva prikupljena u okviru ovog projekta namenjena su obnovi nekoliko vrtića i škola i obnovi porodičnih kuća i domaćinstava oštećenih u poplavama. Do sada je zahvaljujući velikom broju humanih pojedinaca, kompanija i organizacija iz zemlje i inostranstva prikupljeno 400.000 dolara. U okviru ovih sredstava, 200.000 dolara je prikupljeno zahvaljujući individualnim donacijama a drugih 200.000 je stiglo od korporativnih donatora.  

U saradnji i koordinaciji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Fondacija je identifikovala predškolske i školske objekte oštećene u poplavama kojima je neophodna pomoć i obnova. U toku leta, Fondacija će u saradnji sa svojim partnerima obnoviti dva vrtića i dve škole kako bi od septembra bili spremni za povratak dece.

U isto vreme, stručni tim Fondacije na terenu pravi procene o porodicama kojima je potrebna pomoć nakon poplava, a prikupljena sredstva ići će za nabavku građevinskog materijala, osnovnog nameštaja i bele tehnike za domaćinstvo, kao i kupovinu stoke. Od 1. jula, Fondacija će započeti sa realizacijom ove pomoći za 100 najugroženijih porodica iz poplavljenih područja.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti