Fondacija "Ana i Vlade Divac" pomaže obnovu poplavljenih područja

Fondacija Ana i Vlade Divac pokrenula je projekat i akciju prikupljanja pomoći za obnovu poplavljenih područja DA SVI POMOGNEMO.  Sredstva prikupljena u okviru ovog projekta namenjena su obnovi nekoliko vrtića i škola i obnovi porodičnih kuća i domaćinstava oštećenih u poplavama. Do sada je zahvaljujući velikom broju humanih pojedinaca, kompanija i organizacija iz zemlje i inostranstva prikupljeno 400.000 dolara. U okviru ovih sredstava, 200.000 dolara je prikupljeno zahvaljujući individualnim donacijama a drugih 200.000 je stiglo od korporativnih donatora.  

U saradnji i koordinaciji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Fondacija je identifikovala predškolske i školske objekte oštećene u poplavama kojima je neophodna pomoć i obnova. U toku leta, Fondacija će u saradnji sa svojim partnerima obnoviti dva vrtića i dve škole kako bi od septembra bili spremni za povratak dece.

U isto vreme, stručni tim Fondacije na terenu pravi procene o porodicama kojima je potrebna pomoć nakon poplava, a prikupljena sredstva ići će za nabavku građevinskog materijala, osnovnog nameštaja i bele tehnike za domaćinstvo, kao i kupovinu stoke. Od 1. jula, Fondacija će započeti sa realizacijom ove pomoći za 100 najugroženijih porodica iz poplavljenih područja.