Zaposleni UniCredit banke u Sloveniji priključili su se našoj akciji za pomoć poplavljenim područjima

Zaposleni u slovenačkoj UniCredit Banci, koja ima približno 600 zaposlenih, članici italijanske bankarske grupacije UniCredit, prikupili su iznos od 6.000 evra za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji. Zaposleni su se samoinicijativno organizovali i pokazali solidarnost sa ugroženim stanovništvom u Srbiji. Oni su se priključili akciji i projektu „DA SVI POMOGNEMO“ koji je pokrenula Fondacija Ana i Vlade Divac za obnovu poplavljenih područja. Pored finansijske podrške, zaposleni u UniCredit Banci Slovenija su organizovali prikupljanje humanitarnih paketa. Donacija zaposlenih Unicredit Banke u Sloveniji biće namenjena za pomoć za obnovu jedne porodične kuće koja je pretrpela štetu u poplavama.

 Do sada je u okviru akcije Fondacije Ana i Vlade Divac „DA SVI POMOGNEMO“ prikupljeno 400.000 dolara. Sredstva prikupljena u okviru ovog projekta namenjena su obnovi nekoliko vrtića i škola i obnovi porodičnih kuća i domaćinstava oštećenih u poplavama.

UniCredit Banka u Srbiji je dugogodišnji partner Fondacije Ana i Vlade Divac. Zahvaljujući projektu RAISE (Ruralna i poljoprivredna integracija u podržavajućoj okolini) koji se sprovodi od 2009. godine, 139 porodica izbeglih i raseljenih lica je uspešno započelo i razvilo sopstveni biznis.

Takođe, Fondacija Ana i Vlade Divac je uz podršku UniCredit Banke i UniCredit fondacije realizovala projekat „Ideja za bolje sutra“ čiji je cilj razvoj socijalnog preduzetništva, malih i srednjih preduzeća koje zapošljavaju marginalizovane i socijalno ugrožene grupe i pojedince i razvoj postojećeg biznisa. Kroz projekat „Ideja za bolje sutra“ najinovativnije ideje za razvoj proizvoda koji mogu pomoći promociji pozitivnog imidža Srbije u regionu i inostranstvu 5 pojedinaca i 4 preduzeća nagrađeno je sa ukupno 56.000 evra  .

 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti