Zahvaljujući projektu Veliko srce, deca iz Uba čiji je vrtić stradao u poplavama, dobiće u septembru potpuno obnovljeno obdanište

Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac" obnavljaju vrtić u Ubu

Ub, 4. jul 2014 Potpisivanjem sporazuma o saradnji između opštine Ub, Eurobank i Fondacije „Ana i Vlade Divac“ započela je obnova Predškolske ustanove u Ubu koja je gotovo u potpunosti uništena u majskim poplavama. Prema Sporazumu o saradnji, kroz projekat „Veliko srce“ biće uloženo više od 60.000 evra u potpunu rekonstrukciju ovog jedinog vrtića u gradu, a koja uključuje sve potrebne građevinske radove, kao i kupovinu nameštaja i neophodne opreme. Rekonstrukcija će biti završena tokom letnjih meseci, pa se očekuje da se već u septembu u svoje obdanište vrati više 550 najmlađih stanovnika Uba.

Prilikom potpisivanja Sporazuma, ministar sporta i omladine u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, pozvao je sve pojedince i kompanije da nastave da pomažu obnovu područja postradalih u poplavama. „Pred nama je ozbiljan zadatak da obnovimo sve što je uništeno u majskim poplavama. Apelujem na sve da se sada, kada je najgore prošlo, tokom letnjih meseci ne opustimo i da ne zaboravimo na sve naše sugrađane koji su ostali bez osnovnih uslova za život i kojima je pomoć i dalje neophodna. Posebno zahvaljujem Eurobanci i Fondaciji „Ana i Vlade Divac“ na zalaganju da se ovaj vrtić rekonstruiše. Izbor je, nažalost, bio lak, jer ga je poplava u potpunosti uništila. Deca ne smeju da trpe, i zadatak države je da zaštiti najmlađe. Briga se ne pokazuje rečima, već delima, i porodice sa decom moraju da budu prioritet u obnovi“, rekao je ministar Udovičić.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić podsetio je da je opština u poplavama tokom maja meseca ove godine, pretrpela izuzetno velike štete i da je svrstana među pet najugroženijih opština u Srbiji, mereći štetu koju je poplava ostavila iza sebe. Evakuisano je oko 6000 ljudi, poplavljeno preko 1500 objekata i više od 1000 hektara najplodnijih tamnavskih oranica. Direktna i indirektna šteta koja je pričinjena se kreće se u iznosu od 2,2 – 2,5 milijarde dinara. Među objektima od javnog značaja, apsolutna šteta je evidentirana na objektu Predškolske ustanove „Ub“ u Ubu.  Gospodin Glišić se posebno zahvalio Eurobanci i Fondaciji Ana i Vlade Divac jer je to jedan od retkih predškolskih objekata u Srbiji koji već drugu godinu zaredom ima tendenciju porasta broja dece i naglasio da je to najveći uspeh i bogatstvo: Neizmerno sam zahvalan Eurobanci i Fondaciji Ana i Vlade Divac, jer su prepoznali pravi način da pomognu građanima ubske opštine. Zajedničkom obnovom predškolske ustanove, omogućićemo svim predškolcima još kvalitetnije uslove boravka jer su deca za nas zaista najveće blago. Ovo je pravi način za stvaranje sigurne budućnosti Uba i odličan primer uspešne saradnje na poboljšanju životnog standarda najmlađih Ubljana.“

Predstavnici Eurobank i Fondacije Ana i Vlade Divackoji zajednički sprovode projekat Veliko srce, podsetili su na važnost unapređenja uslova za odrastanje najmlađih u područjima koja su najviše pogođena poplavama. „Uvek težeći da pomogne u rešavanju najurgentnijih problema sa kojima je društvo suočeno, Eurobank je tokom poplava odreagovala kao dobar korporativni građanin i već tokom prvih dana donirala oko 3,5 miliona dinara u novcu i robi, a naši zaposleni prikupili su više od 5 tona robe za najugroženije.

 Međutim, pomoć svih segmenata društva mora nastaviti da pristiže, a posebno mi je zadovoljstvo što smo u mogućnosti da pomognemo da se najmlađi stanovnici Uba uskoro vrate u svoje obdanište“, rekao je Nikolas Koulompouros, direktor Sektora kredita i kreditnih kartica, Eurobank.

Deca su najvažnija i stvaranje uslova za njihovo bezbrižno odrastanje je zadatak svih nas, a posebno u ovakvim situacijama“, istakao je naš proslavljeni košarkaš Vlade Divac. Fondacija Ana i Vlade Divac će i u narednom periodu sa svojim partnerima raditi na obezbeđivanju boljih uslova u vrtićima i školama u Srbiji.

Za četiri godine trajanja projekta Veliko srce, Eurobank i Fondacija Ana i Vlade Divac obnovili su 21 vrtić širom Srbije. Veliko srce je do sada obradovalo više od 8.000 mališana, zahvaljujući gotovo 22.000 klijenata Eurobank koji koriste humanitarnuMasterCard karticu „Veliko srce“.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti