Fondacija Ana i Vlade Divac pokreće projekat socio-ekonomske podrške samohranih majki
Fondacija Ana i Vlade Divac, u partnerstvu sa Udruženjem Jelek, započela je projekat Jačanje ljudskih prava  i ekonomsko osnaživanje samohranih majki u Srbiji. Projekat finansijski podržava Evropska unija u okviru Evropskog instrumenta za demokratiju i ljudska prava (EIDHR).
 
 
Cilj  projekta je da podigne kvalitet života samohranih majki u Srbiji i podstakne njihovo aktivno učešće u društvu, u pravcu jačanja institucionalne podrške i ekonomskog osnaživanja jednoroditeljskih porodica.
 
 
 
Projekat će trajati  šesnaest meseci i obuhvatiće pet gradova širom Srbije:
  • Novi Sad
  • Beograd
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
 
Kroz niz aktivnosti usmerenih na zagovaranje za poboljšanje položaja jednoroditeljskih porodica , te dodelu grantova za samozapošljavanje za deset samohranih majki,  projekat nastoji da utiče na unapređenje postojeće  pravne regulative  u ovoj oblasti i dugoročno poboljša kvalitet života jednoroditeljskih porodica. 
 
 
Fondacija Ana i Vlade Divac je, za poslednjih nekoliko godina, kroz Program podrške samohranim porodicama u Srbiji podržala više od 25 porodica putem ekonomskog osnaživanja, finansijske i psihološke podrške.
 
Fondacija Ana i Vlade Divac pokreće projekat socio-ekonomske podrške samohranih majki

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti