Fondacija Ana i Vlade Divac dodeljuje i 100 ekonomskih grantova i građevinski materijal za obnovu 34 pomoćna objekta

Pola miliona dolara za obnovu dva vrtića, četiri škole i 33 porodične kuće oštećene u poplavama

Beograd, 4. avgust 2014 – Zahvaljujući podršci velikog broja individualnih i korporativnih donatora i organizacija, Fondacija Ana i Vlade Divac je prikupila pola miliona dolara za pomoć u obnovi poplavljenih područja. Zahvaljujući tim sredstvima, biće obnovljena dva vrtića, četiri školska objekta i 33 porodične kuće oštećene u poplavama.

Tokom leta biće obnovljeni vrtić u Ubu i vrtić “Nevena” u Obrenovcu. Pored toga, Fondacija obnavlja Prvu obrenovačku osnovnu školu i tri izdvojena odeljenja, osnovnih škola iz Vreoca, Lipničkog Šora i Cerovca.

Fondacija Ana i Vlade Divac u okviru projekta za obnovu poplavljenih područja pomaže i ugroženim porodicama. Tako će do novembra, biti obnovljene 33 porodične kuće u Paraćinu, Svilajncu, Obrenovcu i Gornjem Milanovcu, kroz dodelu građevinskog materijala u prosečnoj vrednosti od 4.500 evra.Fondacija će dodeliti i 100 ekonomskih grantova za privrednike kao i pomoć u građevinskom materijalu za obnovu 34 pomoćna objekta.

Podršku za realizaciju ovih projekata, dale su brojne kompanije, organizacije i pojedinci: Rebeka Mekdonald, Eurobanka, Procter&Gamble, Wiener Stadtische, Andritz Hydro, Soravia, Erste Group, Infostud, Wolf Theiss, Aviv, Marrazzi, Binemikom, organizacija naših sunarodnika Jato iz Ajndhovena, zaposleni u UniCredit Bank Slovenija, Američko srpska poslovna grupa iz Njujorka i Hjustona  i mnogi drugi.

Fondacija zahvaljuje svima koji su se do sada uključili kako bi pomoć stigla tamo gde je najhitnija i najpotrebnija. 

 

Pola miliona dolara za obnovu dva vrtića, četiri škole i 33 porodične kuće oštećene u poplavama

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti