Fondacija "Ana i Vlade Divac" objavila godišnji izveštaj
Fokus rada Fondacije u 2013. godini bili su mladi. Naša osnovna ideja u radu sa mladima koja se bazira na podršci idejama koje dolaze od samih mladih ljudi, dobila je svoj puni smisao kroz naš novi projekat „Divac omladinski fondovi” (DOF). Kroz DOF Fondacija osnažuje i povećava učešće mladih u procesima lokalnog razvoja, a kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje sami pokreću i vode mladi. U prethodnoj godini podržali smo preko 50 omladinskih projekata u lokalnim zajednicama i uključili preko 40.000 mladih širom Srbije. Sa druge strane, pitanje zapošljavanja kako mladih, tako i socijalno ugroženih građana, kao jedan od gorućih društvenih problema, ostaje u fokusu našeg rada. Kako bismo doprineli stvaranju uslova za kreiranje radnih mesta, uključujući započinjanje sopstvenog biznisa, u prethodnoj godini smo podržavali kako socijalno, tako i omladinsko preduzetništvo kroz bespovratna sredstva i različite vrste treninga i stručne podrške. 
 
Ono što je obeležilo prethodnu godinu je i započinjenje nacionalne kampanje „Jedan u million” čiji je cilj obnova osnovnih škola širom Srbije. U nameri da stvorimo kvalitetne uslove za školovanje dece širom Srbije, pridružilo nam se preko 70 kompanija i 30.000 ljudi, a obnovljene su dve škole, a u toku je obnova još tri škole. 
 
Posebnu pažnju posvetili smo osnaživanju samohranih roditelja, ruralnih porodica i započeli projekat “Bebe u modi” kojim ćemo se boriti protiv sve manjeg broja beba koje se rađaju u Srbiji. Fondacija će se i u narednim godinama truditi da omogući opstanak jednoroditeljskih porodica i porodica koje žive na selu, u sve težim ekonomskim i socijalnim uslovima. 
 
Fondacija je u 2013. aktivno radila na razvoju svesti i značaju učešća svih partnera u društvenim promenama i filantropskim aktivnostima. Oduvek smo se vodili idejom da je svaki doprinos važan i da samo zajednički možemo promeniti stvarnost u Srbiji. Kao rezultat mnogobrojnih donatorskih večera, koncerata, izložbi, sportskih i drugih događaja koje smo organizovali u Srbiji, SAD i Australiji, do sada nam se pridružilo preko 580.000 pojedinaca i veliki broj kompanija. 
 
Zahvaljujemo se svima onima koji su nas prepoznali kao odgovornog partnera i podržali akcije za koje iskreno verujemo da unapređuju naše društvo i menjaju živote ljudi. Zadatak svih nas je da se osvrnemo oko sebe i da dobrotom menjamo svet.
 
Ana Koeshall
Direktor
 
 

Godišnji izveštaj možete preuzeti ovde.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti