Sedam gradova i opština u Srbiji dobilo je kao poklon pomoć za krizne situacije od Fondacije Ane i Vlade Divca.

Fondacija Ana i Vlade Divac u Lajkovcu

Fondacija Ana i Vlade Divac u Lajkovcu

Subotica, Šid, Lajkovac, Sjenica, Tutin, Dimitrovgrad i Preševo dobili gumene čamce, spasilačke prsluke, agregate, pumpe za vodu, nove kompjutere za kancelarije opštinskih štabova za vanredne situacije.

Predstavnici Fondacije Ana i Vlade Divac uručili su donaciju u opremi opštini Lajkovac (na slici) za potrebe lokalnog Štaba za vanredne situacije. Donacija vredna više od 1.000.000 dinara sastoji se od spasilačkog čamca, agregata, pumpe za izvlačenje vode, kao i nameštaja i kompjuterske opreme za kancelariju Štaba za vanredne situacije. 

Vrednost donacije po opštini je 10.000 dolara, dok je 700.000 dolara ukupna vrednost projekta „Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu“, kroz koji se donacije dodeljuju i koji traje od 1. marta do avgusta.

 

 

Cilj projekta koji se sprovodi u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj  (USAID) je da podrži i ojača odabrane lokalne vlasti pogodđene izbegličkom krizom, volonterske i organizacije civilnog sektora.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti