Fondacija Ana i Vlade Divac osnovana je 28. juna 2007. godine kao nezavisno i neprofitno udruženje sa ciljem da pomogne građanima, posebno izbeglim i raseljenim licima, u praktičnom rešavanju njihovih životnih i egzistencijalnih problema sa posebnim akcentom na rešavanju njihovih stambenih pitanja.

Fondaciju su osnovali Ana i Vlade Divac, kao nastavak dvadesetogodišnjeg humanitarnog rada započetog u SAD u okviru Humanitarne organizacije Divac (HOD). Organizacija je u proteklih 10 godina bila prvenstveno usmerena na podršku izbeglim i raseljenim licima (na rešavanje njihovih stambenih i ekonomskih problema), na unapređenje uslova za kvalitetno odrastanje dece i mladih, razvoju filantropije i socijalnom preduzetništvu. 

Zahvaljujući podršci 660.000 pojedinaca, 700 kompanija i 82 organizacije, Fondacija je do sada prikupila više od 20 miliona dolara i obezbedila pomoć za preko 700.000 ljudi. 

O nama

Misija i vizija

Vizija Fondacije “Ana i Vlade Divac” je društvo u kojem građani preuzimaju odgovornost i shvataju moć zajedništva u rešavanju ličnih i društvenih problema.

Misija Fondacije "Ana i Vlade Divac" je obezbeđivanje kvalitetnog života ranjivih grupa  i njihovo integrisanje u lokalnu i širu zajednicu jačanjem ravnopravnosti, solidarnosti i tolerancije u društvu. Fondacija razvija filantropiju kao osnovu za solidarnost i duh zajedništva u društvu.

Rad i zalaganje Fondacije „Ana i Vlade Divac“ zasniva se na vrednostima:

  • Solidarnost
  • Uvažavanje različitosti i tolerancija
  • Odgovornost
  • Integritet
  • Stalno učenje i razvoj veština

Prioriteti Fondacije u narednom periodu su projekti koji imaju za cilj zapošljavanje, prvenstveno mladih ljudi i samohranihi roditelja, kroz dodelu grantova za pokretanje ili unapređenje sopstvenog posla, kao i mentorsku podršku. Pored toga, Fondacija nastavlja da radi na stvaranju uslova za bolje odrastanje dece i mladih, kroz obnovu vrtića, škola i sportskih terena i sala, jačanje aktivizma mladih.

Imajući u vidu izazove i vanredne situacije koji su se desili 2014 i 2015. godine, poplave u Srbiji i izbegličku krizu koja još uvek traje, Fondacija se uključila da pomogne i na pomoći u obnovi poplavljenih područja ali i deci i porodicama koje dolaze iz ratom zahvaćenih područja Bliskog istoka. 

Pored delovanja i rada na projektima u vanrednim situacijama, sve vreme radimo na tome da unapredimo društvo u Srbiji kroz poboljšanje kvaliteta života onih najranjivijih društvenih grupa, pre svega mladih, dece, samohranih majki. 

O nama

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti