Konkurs „Podrška STEAM obrazovanju u srednjim školama"

Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centrom za promociju nauke,  a u okviru projekta „Podrška STEAM obrazovanju u srednjim školama“ raspisuje konkurs za srednje škole sa teritorije Republike Srbije.

Cilj konkursa je obezbeđivanje uslova za kvalitetnije STEAM obrazovanje u Srbiji, odnosno promocija nauke (science), tehnologije (technology), inženjerstva (engineering), umetnosti (arts) i matematike (mathematics) među srednjoškolcima i mladima u Srbiji.

Srednje škole čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave mogu se prijaviti na konkurs za opremu (kompjuteri, tableti, pametne table, mBot roboti, micro:bit uređaji, LEGO Mindstorms setovi, drugi setovi robota, 3D štampači, 3D skeneri, CNC mašine, Internet of Things oprema, oprema za kabinete prirodnih nauka, oprema za naučne klubove, oprema za mejker spejs, eksponati u parkovima nauke, softeveri i drugo). Maksimalna vrednost opreme po školi je 525.000 dinara. Konkursom će biti podržana nabavka neophodnih sredstava za realizaciju savremene nastave i vannastavnih aktivnosti, a koja će pomoći profesorima da unaprede nastavu iz STEAM oblasti i približe učenicima različite naučne discipline. 

Na konkursu će biti podržano pet srednjih škola sa teritorije Republike Srbije. Odluku o izboru škola doneće Komisija sastavljena od predstavnika Fondacije Ana i Vlade Divac, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centra za promociju nauke.

Prijave se primaju isključivo slanjem prijavnog formulara i prateće dokumentacije na [email protected] sa naznakom za opremu. Prijavni formular možete preuzeti u nastakvu.

Konkurs je otvoren od 06. oktobra do 06. novembra 2020. godine u 16 časova.

Za sve dodatne informacije možete pisati na [email protected] ili pozvati 011/33 41 755. 

Više informacija o STEAM obrazovanju:

Pojam STEAM javlja se kao akronim, koji upućuje na nekoliko akademskih disciplina: nauka (science), tehnologija (technology), inženjerstvo (engineering), umetnost (arts) i matematika (mathematics). Prema mišljenju brojnih stručnjaka, STEAM veštine ne treba izučavati izolovano kao posebne predmete, već ih je potrebno uvesti u sve škole, bez obzira na područje rada i obrazovni profil ili gimnazijski smer za koji se učenik opredelio. Za STEAM obrazovanje nije presudno posedovanje savremene opreme, ali oprema svakako pomaže nastavnicima u kreiranju i izvođenju kvalitetne nastave u ovim disciplinama.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti