STEMuj kao devojčica

Fondacija Ana i Vlade Divac, u partnerstvu sa Macedonia 2025, i uz podršku Ambasade Kanade u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori realizuje projekat STEMuj kao devojčica koji ima za cilj da inspiriše i motiviše mlade devojke da se obrazuju i izaberu karijeru u jednoj od oblasti STEM-a (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matemarika).

Verujemo da uspešne priče mogu na najbolji način mogu da smanje stereotipe u društvu i podelu na „muške“ i „ženske“ profesije. Ko su naše uspešne žene u STEM oblastima? Sa kakvim izazovima se suočavaju tokom svoje karijere? Šta savetuju devojkama koje kreću njihovim putem? Seriju razgovora sa uspešnim ženama u STEM oblastima snimali smo u okviru emisije Radio Elementi, Centra za promociju nauke. Razgovore sa uspešnim ženama u STEM oblastima možete pogledati na našem youtube kanalu.

Pored razgovora sa uspešnim ženama u STEM oblastima u okviru projekta biće organizovana predavanja za učenike/ce i nastavnike/ce u školama širom Srbije. Takođe, biće urađeno istraživanje o preprekama sa kojem se suočavaju devojčice u izboru I razvoju karijere u STEM oblastima.

„Verujem da sve devojčice mogu da izaberu karijeru koju žele i budu buduće naučnice, programerke, astrofizičarke, matematičarke ili direktorke. Ključ je u obrazovanju i uspešnim pričama koje ih mogu motivisati na najbolji način.“, Ana Koeshall, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac

 

Upitnik 1- Upitnik za učenice - pre predavanja

Upitnik 2- Upitnik za učenice - posle predavanja

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti