Panel možete pratiti uživo od 11h na www.facebook.com/FondacijaDivac

Fondacija Ana i Vlade Divac i Savez učitelja Republike Srbije Vas sa velikim zadovoljstvom pozivaju na Panel "Upoznaj filantropiju" koji će biti organizovan 30. juna 2021. sa početkom u 11h i prenošen onlajn.

Cilj panela je da se učiteljima i stručnim saradnicima predstave prednosti edukacije o filantropiji i da im se predstavi radna sveska „Upoznaj filantropiju“ koju Fondacija Ana i Vlade Divac može bez naknade obezbediti određenom broju škola koje bi bile zainteresovane za edukaciju o filantropiji sa ciljem jačanja njihovih kapaciteta za ostvarivanje aktivnosti koje se odnose na održivi razvoj i kolektivnu dobrobit, a u skladu sa Strategijom razvoja vaspitanja i obrazovanja do 2030. godine.

Stvaranjem uslova i obogaćivanjem nastavnih i vannastavnih sadržaja, škole u svojoj sredini mogu da postanu jedan od centara kulture na lokalnom nivou čime se obezbeđuje veća participacija nastavnika i učenika u životu škole, ali i zajednice.

Kroz ulaganje u obrazovanje i davanje najmlađima, postavljamo temelje plemenitosti za buduće generacije i oživljavamo bogatu filantropsku tradiciju našeg društva. 

 

PANEL „Upoznaj filantropiju“ - edukacija o filantropiji u osnovnim školama

Sreda 30.6.2021. u 11h

Link za prijavu: www.divac.com/upoznajfilantropiju

AGENDA

Moderatorka: Marija Maksimović, Savez učitelja Republike Srbije

11.00 - 11.10      Uvodna reč o Festivalu filantropije - Željko Mitkovski, Fondacija Ana i Vlade Divac

11.10 - 11.45     Predstavljanje radne sveske „ Upoznaj filantropiju“

Predstavnik/ca Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (čeka se potvrda)

Ivan Savić, Rukovodilac Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja

Аna Koeshall, direktor, Fondacija Ana i Vlade Divac

Nataša Gajić Nikolić, saradnica u razvoju programa

Svetlana Spasić, diplomirani pedagog, pedagoški savetnik, OŠ "Sveti Sava", Požarevac

Suzana Mijušković, potpredsednica UO, Savez učitelja Republike Srbije

11.45 - 12.15    Diskusija: Mogućnosti za edukaciju o filantropiji i kolektivnoj dobrobiti u školama

12.15 - 12.25    Zatvaranje i dalji koraci - Suzana Mijušković, Savez učitelja Republike Srbije

Panel realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac i Savez učitelja Republike Srbije u okviru Festivala filantropije 2021. Festival filantropije realizuje Koalicija za dobročinstvo, uz podršku USAID-a.

Koaliciju za dobročinstvo predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno je čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti