Filipova dobra dela

Filipova dobra dela

Svakom čoveku zaposlenje promeni život.

Malo je, međutim, onih čije zaposlenje promeni život drugima.

Jedan od takvih ljudi je Filip Filipović, tridesetogodišnji poštar iz Kuršumlijske Banje o čijoj su humanosti, idejama i poduhvatima pisali ne samo srpski, već i svetski mediji.

 

Od trenutka kada se zaposlio, u leto 2011, Filip je promenio ili bar ulepšao život porodicama kojima bi - po opisu posla - trebalo samo da donosi pisma, pakete i penzije. 

Na samom početku svog radnog staža, Filip je temeljno preuredio zgradu pošte u svom mestu: omalterisao je, okrečio, postavio natpise, uredio stepenište, postavio žardinjere, da bi dve godine kasnije svemu tome dodao i fontanu ispred zgrade. Sopstvenim sredstvima, sredio je i unutrašnjost - okrečio zidove, ofarbao pod, popravio stolariju, postavio klupe, zavese, slike...

Međutim, Filip nije mnogo boravio u toj i takvoj pošti. Na svom skuteru obilazio je najudaljenije domove i odnosio im ne samo poštanske pošiljke, već i namirnice i lekove.

Malo potom, pažnju usmerava na školu u Kuršumlijskoj Banji, i na đake od kojih neki kilometrima pešače do škole, a kod kuće nemaju ni struju, ni vodu. Od svoje plate nekolicini đaka kupiće rančeve, sveske, bojice, flomastere, a nekima će - uz pomoć donatora - omogućiti da prvi put odu do Kruševca i Jagodine.

Za Božić 2013, Filip je seo u traktor i tako obišao snegom zavejana sela, gde je deci iz siromašnih porodica podelio poklone. Baš u to vreme devetoro mališana uselilo se u učionicu koju je uredio i opremio kompjuterima i novim klupama i nameštajem. U međuvremenu, obnovio je poljske toalete škole, a tokom leta napravio i igralište za đake.

Pred prošlogodišnju proslavu Nove godine, Filip je uz pomoć Fondacije "Ana i Vlade Divac" doneo pakete hrane i ogrev za drva u 66 porodica u svom kraju, a 35-oro mališana obradovao je toplim zimskim jaknama i čizmama, kao i novogodišnjim paketićima.

U ovom trenutku, 170 porodica iz okoline Kuršumlije oskudeva u osnovnim životnim namirnicama, a deca nemaju ni odeću, ni igračke.

Pomaže im jedino poštar Filip, a sada je i njemu potrebna pomoć.

Vi možete da pomognete da im Božić protekne u radosti, a Nova godina započne lepim iznenađenjem.

Želimo da uz Vašu pomoć decu iz okoline Kuršumlije obradujemo stvarima koje su drugoj deci tako obične, a koje oni ne mogu da imaju: igračkama, jaknama, čizmama, školskim priborom, nekim slatkišem.  

Ne tražimo mnogo.

Tražimo malu pomoć za velikog poštara Filipa i sve one koji ga i ove godine željno očekuju.

Kliknite ovde kako biste pomogli Filipu da usreći mališane.

Za tax-deductible donacije iz SAD putem PayPal-a, kliknite ovde.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti