Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i projekat Nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih u okviru zajedničkog projekta „Osnaživanje mladih preduzetnika u oblasti poljoprivrede“ raspisuju KONKURS za dodelu bespovratnih sredstava za mlade poljoprivrednike.

Ovaj konkurs je otvoren za učenike završnog razreda srednjih poljoprivrednih škola:

  • „Svetan Petrović - Brile“ iz Rume, i
  • „Ljubo Mićić“ iz Požege,

koji su zainteresovani da se po završetku srednje škole vrate na porodično poljoprivredno gazdinstvo, preuzmu deo poslovanja i razvijaju sopstvenu poljoprivrednu proizvodnju. Učenici sa svojom poslovnom idejom mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u visini do 240.000 dinara.

Rok za prijavu na konkurs je 19. februar 2018. godine.

Detaljne informacije o konkursu pogledajte na www.divac.com/poljoprivreda

Uslovi za učesnike u konkursu:

  • da imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije,
  • da su članovi registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva,
  • da su direktno odgovorni za pripremu i realizaciju posla na registrovanom sopstvenim/porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu, a ne da deluju u svojstvu posrednika,
  • da su koordinatoru projekta u svojoj školi podneli adekvatno popunjen i potpisan prijavni formular.

Projekat se realizuje uz podršku opštine Požega i opštine Ruma, kao i u saradnji sa srednjim poljoprivrednim školama “Svetan Petrović - Brile” iz Rume i “Ljubo Mićić” iz Požege.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti