Osnaživanje mladih poljoprivrednika

Fondacija Ana i Vlade Divac je sa partnerima započela projekat namenjen podršci mladim poljoprivrednicima, učenicima završne godine srednjih poljoprivrednih škola u Požarevcu, Prokuplju i Požegi.

Projekat postoji zahvaljujuću partnerstvu Fondacije Ana i Vlade Divac, pomenute tri poljoprivredne škole i gradova Požarevac i Prokuplje, kao i opština Požega, Gornji Milanovac i Arilje.

U skladu sa dogovorom, za ovu godinu smo donacijama navedenih partnera obezbedili budžet u ukupnom iznosu od 4.400.000 dinara koji će se koristiti isključivo za nabavku sredstava za rad za mlade poljoprivrednike čije poslovne ideje zajednička komisija odredi kao najbolje. 
Tokom marta su potpisani dokumenti o saradnji svih partnera, a učenicima je prezentovan program, rezultati iz prošle godine i pozvani su da prijave svoje poslovne ideje.

Krajem aprila će komisija odabrati učenike sa najboljim poslovnim idejama čije ćemo porodice posetiti da bismo se uverili u kapacitete i potencijale za razvoj porodičnog gazdinstva. Očekujemo da će do kraja školske godine biti odabrano oko 25 mladih koji će dobiti vredne donacije koje predstavljaju dodatan podstrek da se opredele za bavljenje poljoprivredom.

Radujemo se saradnji i zajedničkom ulaganju u budućnost i motivisanje mladih da se opredele za karijeru u oblasti poljoprivrede. Smatramo da je ovo projekat i pristup koji bi trebalo da pokaže dobre rezultate kako bi se proširio i na druge poljoprivredne škole u Srbiji. Tokom 2018. godine smo realizovali ovakav projekat u dve poljoprivredne škole i donacijama u vrednosti od 2.750.000 dinara podržali 16 mladih poljoprivrednika. 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti