Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima realizuje projekat namenjen podršci mladim poljoprivrednicima, učenicima završne godine srednjih poljoprivrednih škola u Požarevcu, Prokuplju i Požegi.

Osnaživanje mladih poljoprivrednika

Projekat partnerski realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac, pomenute tri poljoprivredne škole, gradovi Požarevac i Prokuplje, kao i opštine Požega, Gornji Milanovac, Žagubica i Arilje.

Za 2019. godinu smo donacijama navedenih partnera obezbedili budžet u ukupnom iznosu od 4.710.000 dinara koji će se koristiti isključivo za nabavku sredstava za rad za 33 mlada poljoprivrednika čije je poslovne ideje zajednička komisija ocenila kao najbolje.

Tokom marta su potpisani dokumenti o saradnji svih partnera, a učenicima je prezentovan program, rezultati iz prošle godine i pozvani su da prijave svoje poslovne ideje. Krajem aprila komisija je odabrala učenike sa najboljim poslovnim idejama čije smo porodice posetili da bismo se uverili u kapacitete i potencijale za razvoj porodičnog gazdinstva. Do kraja školske godine je odabrano 33 mlada poljoprivrednika koji su tokom leta dobili vredne donacije koje predstavljaju dodatan podstrek da se opredele za bavljenje poljoprivredom.

Trudimo se da učenike motivišemo i podžimo ih da razviju sopstvene poslovne ideje a time i razvoj porodičnog gazdinstva. Važno nam je da im pomognemo da budu konkurentni na konkursima za podršku mladim poljoprivrednicima koji postoje od lokalnog do nacionalnog nivoa. Njihove porodice savetujemo da gazdinstva registruju na mlade i tako ih dodatno podrže, ali i postanu konkurentniji za dobijanje podsticajnih sredstava.

Uvek želimo da mlade sa najboljim idejama nagradimo i zato im obezbeđujemo donacije u prosečnoj vrednosti od oko 150.000 dinara potrebne njihovom gazdinstvu. Najčešće nabavljamo priključnu mehanizaciju, domaće životinje, sadnice, plastenike i drugu opremu.

Radujemo se saradnji i zajedničkom ulaganju u budućnost i motivisanje mladih da se opredele za karijeru u oblasti poljoprivrede. Smatramo da je ovo projekat i pristup koji bi trebalo da pokaže dobre rezultate kako bi se proširio i na druge poljoprivredne škole u Srbiji. Tokom 2018. godine smo realizovali ovakav projekat u dve poljoprivredne škole i donacijama u vrednosti od 2.750.000 dinara podržali 16 mladih poljoprivrednika.

U 2019. godini smo podržali 33 mlada poljoprivrednika sa 4.710.000 dinara i planiramo proširenje projekta u nastupajućoj školskoj godini.

0

poslovnih ideja podržano

0

gradova

0

miliona dinara uloženo

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti