Projekat se sprovodi u tri okruga (Zlatiborski, Pčinjski i Južnobački) odnosno u gradovima Užice, Arilje, Požega, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Sremski Karlovci, Bečej, Bačka Palanka.

Konkurs za sprovođenje uličnih akcija u devet opština

Fondacija Ana i Vlade Divac pod pokroviteljstvom Balkanskog fonda za demokratiju i Ambasade Kraljevine Norveške otvara konkurs u okviru projekta “Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji” koji se sprovodi u partnerstvu sa Fondacijom za demokratiju a koji ima za cilj da doprinese poboljšanju položaja žena u Srbiji i radnim pravima u cilju postizanja rodne ravnopravnosti.

Projekat se sprovodi u tri okruga (Zlatiborski, Pčinjski i Južnobački) odnosno u gradovima Užice, Arilje, Požega, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Sremski Karlovci, Bečej, Bačka Palanka.

Cilj ovog konkursa je podrška lokalnim udruženjima/neformalnim grupama za realizaciju uličnih akcija sa ciljem promocije projekta “Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji“, rodne ravnopravnosti, radnih prava žena i važnosti uvođenja rodne komponente u Lokalne akcione planove. Lokalne ulične akcije bi trebalo da budu planirane tako da promovišu važnost rodne ravnopravnosti i podižu svest građana i građanki o njenoj važnosti za dobrobit i muškaraca I žena.

Izabraćemo 9 lokalnih udruženja/neformalnih grupa, po jedno iz svakog od navedenih gradova: Užice, Arilje, Požega, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Sremski Karlovci, Bečej, Bačka Palanka, koja će predstavljati projekat “Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji” i koji će u svakoj opštini preuzeti realizaciju projekta. Ulične aktivnosti će podrazumevati akciju podizanja svesti građana/ki o rodnoj ravnopravnosti, promociju projekta i distribuciju projektnog lifleta u svakoj od opština. Projektna aktivnost se sprovodi u periodu od 15. septembra do 15. decembra 2020.godine.

Predviđen ukupan budžet je do 77.500 dinara za volentera i potrebni materijal za akciju.

Pozivamo udruženja građana iz opština/gradova Užice, Arilje, Požega, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Sremski Karlovci, Bečej, Bačka Palanka da podnesu svoje prijave za konkurs do 10. septembra 2020. godine.

Ko može da aplicira?

  • Udruženja koja moraju biti registrovana na teritoriji devet opština iz opština/gradova Užice, Arilje, Požega, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Sremski Karlovci, Bečej, Bačka Palanka.
  • Neformalne grupe sa teritorije devet opština iz opština/gradova Užice, Arilje, Požega, Vranje, Vladičin Han, Surdulica, Sremski Karlovci, Bečej, Bačka Palanka.
  • Udruženja ne moraju obavezno da budu udruženja žena ili udruženja za žene ali će prethodno iskustvo u ovoj oblasti biti dodatno bodovano.

Koji su kriterijumi izbora?

  • Kapacitet i iskustvo u sličnim projektima koji se bave temom rodne ravnopravnosti
  • Usklađenost aktivnosti sa temom i ciljevima konkursa (rodna ravnospravnost..)
  • Inovativnost ideja za uličnu akciju
  • Vidljivost akcije

Šta dobijaju udruženja koja budu izabrana?

  • Udruženja/neformalne grupe će delovati kao mobilizatori u lokalnoj zajednici i moćiće da angažujujednog volontera koji će dobiti nadoknadu za pomoć pri izvođenju uličnih aktivnosti u periodu od 3 meseca.
  • Udruženjima/neformalnim grupama će biti obezbeđen promotivni materijal (štand, majice, bedževi i sl.) koji će zadržati po završetku projektne aktivnosti.

 

Šta se od izabranih udruženja/neformalnih grupa očekuje?

  • Da organizuju lokalne ulične akcije u kojima će promovisati važnost rodne ravnopravnosti.
  • Da promovišu projekat “Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji“ putem razgovora sa građanima i deljenjem projektnog leafleta koji će im biti obezbedjen.

Za više informacija možete se obratiti Mariji Jovanović na telefon 060/0778730 ili na mejl [email protected]

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti