Fondacija Centar za demokratiju, u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju, projekta Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država i Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu, organizuje panel diskusije u okviru projekta „Unapređenje rodne ravnopravnosti u Srbiji".

ONLINE PANELI: Pokrenimo dijalog o lokalnim politikama zapošljavanja i rodnoj perspektivi

Online panel diskusije u okviru kojih želimo da pokrenemo dijalog o lokalnim politikama zapošljavanja i rodnoj perspektivi biće održane u utorak, 24. novembra (za Zlatiborski okrug), sredu, 25. novembra (za Pčinjski okrug) i petak, 27. novembra 2020. godine (za Južnobački okrug).

U okviru ovog projekta do sada smo uradili analizu lokalnih akcionih planova, kao i više info-sesija, konsultativnih sastanaka i treninga za predstavnike lokalne samouprave, civilnog sektora, biznisa i medija. Predstavili smo afirmativne mere za zapošljavanje i poboljšanje položaja žena i drugih ugroženih grupa na tržištu rada u Srbiji i razgovarali o tome zašto je važno da se o diskriminaciji govori.

Ovim panelima želimo da okupimo sve učesnike dosadašnjih panela i obuka i da otvorimo dijalog između predstavnika lokalne samouprave, civilnog sektora, biznisa i medija o izazovima sa kojima se susreću svakodnevno i načinima na koje se može odgovoriti tim izazovima.

Biće predstavljena analiza „Rodna perspektiva u lokalnim politikama zapošljavanja“, koja je nastala u okviru ovog projekta, a u saradnji sa lokalnom samoupravom, kao set preporuka za izradu novih LAP-ova za zapošljavanje koji će u sebi sadržati rodnu komponentu.

Smatramo da je jako važno da se svi akteri na lokalu upoznaju sa potrebama koje postoje, prenesu svoje utiske i da zajedno radimo na stvaranju boljih uslova za rad i zapošljavanje svojih sugrađana i sugrađanki.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti