Fondacija Ana i Vlade Divac je za manje od četiri meseca od eskalacije izbegličke krize, prikupila i podelila 30 tona humanitarne pomoći, postavila 13 mobilnih kontejnera za pružanje osnovne medicinske i distribuciju humanitarne pomoći, kao i 15 mobilnih toaleta u ukupnoj vrednosti od 400.000 dolara.

PODRŠKA IZBEGLICAMA SA BLISKOG ISTOKA

Fondacija je zahvaljujući donatorima za protekla četiri meseca od eskalacije izbegličke krize realizovala preko 50 humanitarnih akcija u okviru kojih je podeljeno 30 tona humanitarne pomoći  izbeglicama koje prolaze kroz našu zemlju preko Dimitrovgrada, Beograda, Šida. 

Timovi Fondacije Ana i Vlade Divac su svakodnevno na terenu i distribuiraju najneophodnije, sredstva za higijenu, hranu, vreće za spavanje, kabanice. Fondacija je zahvaljujući donatorima obezbedila i postavila 13 mobilnih kontejnera na lokacijama u Beogradu (Miksalište), Šidu, Dimitrovgradu u kojima se pruža osnovna medicinska pomoć izbeglicama i deli humanitarna pomoć. Pored toga, Fondacija je obezbedila i 15 mobilnih toaleta koji su postavljeni u Beogradu i u Dimitrovgradu.

 

Najveću podršku Fondaciji u realizaciji projekta za pomoć izbeglicama dale su međunarodne humanitarne organizacije: Catholic Relief Services (CRS), Polish Humanitarian Action (PAH), Mercy Corps, International Rescue Committee (IRC); kompanije: Procter&Gamble, BDK Advokati, KPMG, Ball PAckaging, Mondelez International, Coca Cola i brojni pojedinci: Jelena Bin Drai.

Sve aktivnosti u vezi sa pomoći izbeglicama sa Bliskog istoka, Fondacija sprovodi u svakodnevnoj koordinaciji i saradnji sa partnerskim organizacijama na terenu: UNHCR, Crveni krst Srbije, Refugee Aid Serbia, WAHA International, Mikser. 

Tagovi

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti