Akcija sa JKP Infostan

Zajednička akcija Fonda „Ana i Vlade Divac“ (HOD) i JKP Infostan koja je sprovedena tokom aprila meseca 2009, sa ciljem prikupljanja sredstava namenjenih trajnom rešavanju stambenog pitanja izbeglih i interno raseljenih lica koja već godinama borave u kolektivnim centrima, bila je veoma uspešna.

Ova akcija je podrazumevala dobrovoljne priloge Beograđana putem uplatnica distribuiranih od strane JKP Infostan. Sav prihod usmeren je za trajno rešavanje stambenog pitanja raseljenih i izbeglih lica koja borave u kolektivnim centrima. Akcija je prepoznata i podržana od strane vodećih medijskih kuća, i svakako od Beograđana, koji su donirali značajna sredstva. Stanovnici Beograda ukupno su donirali 4.529.278,42 dinara, a u akciji je učestvovalo 16.282 osobe koje su putem uplatnice, koja je dostavljena zajedno sa računima Infostana u mesecu martu 2009, uplaćivali donacije na račun HOD-a. Sva sredstva koja su prikupljena u ovoj akciji utrošena su na kupovinu seoskih domaćinstava za pet porodica izbeglih i raseljenih lica koja su bila smeštena u kolektivnim centrima u Srbiji.

Šestočlana porodica Mihajla Zajića je zahvaljujući ovoj akciji prešla iz kolektivnog centra u sopstveno seosko domaćinstvo u Mramorku, opština Kovin. Trogeneracijska porodica Bobana Milića, raseljena sa Kosova 1999. godine, dobila je seosku kuću u selu Golobog, opština Smederevska Palanka, dok je porodica Slađane Korolije, izbegla iz Hrvatske, dobila seosko domaćinstvo u selu Mramorak, opština Smederevska Palanka. Ova akcija je pomogla i četvoročlanoj porodici Neziri, raseljenoj sa Kosova, da ostvari svoju želju i ostane u zaječarskom kraju, gde su dobili seosko domaćinstvo u selu Veliki Izvor. Porodica Ljubomira Zdravkovića, koja je takođe raseljena sa Kosova, nastaviće život pod sopstvenim krovom u seoskom domaćinstvu u selu Crkvenac, opština Svilajnac.

Akcija sa JKP Informatika

Jedna od kampanja u okviru akcije „Možeš i Ti“ je i akcija pokrenuta u saradnji sa JKP Informatika Novi Sad, a koja je podrazumevala dobrovoljne priloge putem uplatnica distribuiranih od strane JKP Informatika. Sav prihod namenjen je za trajno rešavanje stambenog pitanja raseljenih i izbeglih lica koja borave u kolektivnim centrima.

Građani Novog Sada su donirali sredstva u ukupnom iznosu od 788.296 dinara. Ovim sredstvima je stambeno zbrinuta porodica Rodić, brat i sestra izbegli iz Sarajeva 1992. godine.  Od sredstava skupljenih od donacija građana Novog Sada, dobili su kuću u selu Krčedin, opština Inđija. Fond „Ana i Vlade Divac“ (HOD) im je, kroz projekat ekonomskog osnaživanja RAISE, obezbedio i jednokratnu pomoć za započinjanje dohodove aktivnosti, plastenika za uzgajanje povrća.

Akcija sa JKP Objedinjena Naplata

Akicija sa JKP Objedinjena Naplata Niš, sprovedena je u novembru mesecu 2009, kada su distribuirane uplatnice Fonda „Ana i Vlade Divac“ (HOD) zajedno sa oktobarskim računom Objedinjene naplate. Gradjani Niša su uplaćivali sredstva za akciju „Možeš i Ti“. Zahvaljujući donacijama građana Niša ukupno je prikupljeno 100.000 dinara.
 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti