Fond „Ana i Vlade Divac“ (HOD) i Beogradsko dramsko pozorište priključili su se akciji „Pobedi za decu prihvatilišta“, čiji je cilj prikupljanje finansijskih sredstava za preseljenje Prihvatilišta u prostorije većih kapaciteta, koje bi obezbedile dovoljno mesta za svu ugroženu decu.

Prihvatilište za decu zbrinjava najosetljivije kategorije dece iz cele Srbije i okruženja, među kojima su žrtve nasilja i zlostavljanja, žrtve trgovine ljudima, zanemarivanja, deca bez roditeljskog staranja i deca ulice.  Kako se broj dece kojoj je pomoć potrebna svakodnevno povećava, trenutni kapaciteti nisu dovoljni da se pruži smeštaj svima kojima je to neophodno.

U  okviru tradicionalnog meseca humanosti Beogradskog dramskog pozorišta izvedena predstava „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića, u režiji Staše Koprivice, čiji je prihod namenjen deci Prihvatilišta. Komediju o tri najbolja prijatelja su po 100. jubilarni put izveli Marko Živić, Ivan Tomić i Daniel Sič, 22. decembra 2010. godine.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti