Pogledajte galeriju

Pogledajte galeriju

Film o zlatnoj generaciji jugoslovenske košarke i prekinutom prijateljstvu košarkaških legendi Vlade Divca i Dražena Petrovića tokom februara i marta 2011. godine premijerno je videlo oko 4.000 hiljade gledalaca u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu i Banja Luci.

Dokumentarni film „Jednom braća“, imao je svoje premijere u Beogradu, Sarajevu i Banja Luci, a prikazan je i na festivalu dokumentarnog filma ZagrebDox na kojem je, zbog interesovanja, imao tri projekcije. U Beogradu, Sarajevu i Banja Luci, film je video oko 3.500 hiljade, a 5.900 evra, koliko je prikupljeno od prodatih ulaznica u ovim gradovima, namenjeno je Fondu „Ana i Vlade Divac“ (HOD) za rešavanje trajnog smeštaja izbeglih i raseljenih lica koja žive u kolektivnim centrima.

Film „Jednom braća“ govori o zlatnim godinama jugoslovenske košarke i ratom rasturenom prijateljstvu dve košarkaške legende i dva najpoznatija igrača sa prostora bivše Jugoslavije, Vlade Divca i Dražena Petrovića. Divac i Petrović su zajedno osvojili svetsko zlato 1990. godine i u isto vreme su postali zvezde u NBA ligi. Film je snimljen u koprodukciji „ESPN Films” i „NBA Entertejnment” režirao ga je Michael Tolajian, ali priča dolazi iz srca Vlade Divca, pripovedača filma.

Trejler dokumentarnog filma „Jednom braća” možete preuzeti sa internet stranice: http://30for30.espn.com/film/once-brothers.html
 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti