Odabrani stipendisti za školsku 2018/2019. godinu

Komisija za dodelu stipendija učenicima za školsku 2018/2019. godinu je održana 20.09.2018. godine u 10 časova u prostorijama Fondacije „Ana i Vlade Divac“ u Beogradu, Ilije Garašanina 53a/7.


Pravo na stipendiju imali su učenici koji u septembru 2018. godine upisuju I, II, III ili IV razred srednje škole, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji postižu odličan uspeh u učenju (4,50 do 5,00) i vladanju. Posebnu prednost pri dodeli stipendije imali su kandidati iz osetljivih društvenih grupa (materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, lica sa invaliditetom, dete/roditelj sa hroničnim bolestima i dr). Pravo na stipendiju nemaju korisnici učeničke stipendije za izuzetno nadarene učenike Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.


Na konkurs za stipendije je stiglo ukupno 224 prijave. Komisija je otvorila sve prijave i proverila dokumentaciju svih pristiglih prijava pojedinačno. Utvrđeno je da od 224 prijave, 30 prijava ne zadovoljava uslove konkursa ili je dokumentacija nepotpuna. 
Ocenjivanje svake pristigle prijave je rađeno prema unapred utvrđenim kriterijumima i skali za bodovanje, objavljenih na web sajtu Fondacije u okviru Konkursa.


Sve pristigle prijave su bodovane i napravljena je rang lista kandidata. Članovi komisije su uzeli u obzir sve dostupne informacije o kandidatima i na osnovu bodovanja doneli jednoglasnu odluku o izboru  kandidata za dodelu stipendija. Takođe, komisija je donela odluku da se stipendija ne može dodeliti za dva člana iste porodice, bez obzira na uspeh i rang listu.  


Komisija je donela odluku o dodeli 42 stipendije u iznosu od 10,000 dinara mesečno u toku trajanja školske 2018/2019. godine (ukupno 10 meseci).
Svi prijavljeni kandidati imaju pravo žalbe na odluku u roku od 5 dana od dana objavljivanja rezultata na web sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac, odnosno do 3.10.2018. na [email protected]

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti