Obnovljena OŠ "Sveta Mihajlović" u Burovcu kod Petrovca na Mlavi

Akcija Fondacije za opremanje OŠ "Sveta Mihajlović" u Burovcu koju je iz Australije pokrenula u oktobru prošle godine Tanja Josifovski, nekadašnja učenica škole, uspešno je završena. Škola je kompletno je opremljena novim školskim nameštajem zahvaljujući donacijama iz dijaspore i C&A Fondacije, a renovirana je sredstvima iz budžeta Republike Srbije.

Individualni donatori su putem našeg sajta uplatili 57.592 RSD, dok je C&A Fondacija uplatila iznos od 431.530 dinara. 

Direktorka škole Blagica Milosavljević zahvalila se Fondaciji na veoma dobroj saradnji i velikoj podršci nakon poplava koje su ih zadesile u junu 2018. ali i 2013. godine. Ovo je bila prva škola obnovljena u okviru kampanje JEDAN U MILION kada je opremljena novim nastavnim sredstvima i školskim nameštajem zahvaljujući donacijama 10.000 individualnih donatora i 40 kompanija iz Srbije i dijaspore.

Bivšim đacima škole "Sveta Mihajlović" od kojih veliki broj živi u inostranstvu, nije bilo teško da se odlučno organizuju i pomognu da se škola ponovo obnovi. Na ovaj način zahvalili su se nastavnicima koji su im preneli prva znanja, ali i ustanovi zahvaljujući kojoj danas imaju najlepša sećanja na detinjstvo. Hvala Tanji i svim donatorima!

Fondacija C&A je pored škole u Burovcu, opremila i obnovila još dve škole u Srbiji - O.Š. Braća Nedić iz Osečine i OŠ "Petar Leković" iz Požege. Fotografije škola možete pogledati u galeriji ispod teksta.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti