Završeno je renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu tako da će 840 učenika iz Vladičinog Hana i celog pčinjskog okruga učiti u novim klupama i sređenim učionicama.

Završena učionica

Završena učionica

Uslovi za obrazovanje u jednoj od najznačajnjih ustanova u ovom okrugu bili su veoma loši. Zato smo pokrenuli veliku akciju prikupljanja sredstava za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu. Akcija prikupljanja sredstava za školu počela je ulaskom osnivača Fondacije, Vlade Divca u Naismith košarkašku kuću slavnih i svečanom donatorskom večerom u Čikagu na kojoj je prikupljen najveći deo sredstava.

Uz pomoć donatora uspeli smo da sakupimo potreban novac - ukupno 5.4 miliona dinara koliko je bilo potrebno za obnovu i opremanje osam učionica. Obnovljeni su  podovi, postavljene nove zidne i podne obloge, urađeni su molerski radovi, ugrađene su nove instalacije za vodovod i kanalizaciju, klimatizaciju, završeni su keramičarski radovi, postavljena je nova elektro instalacija, a učionice imaju i nove zavese prozore, vrata i nameštaj.

Akciji se priključio i Košarkaški klub Partizan koji je sa svojim igračima na društvenim mrežama uputio apel javnosti za pomoć našim budućim inženjerima, profesorima, tehničarima, majstorima kao i pozivom navijačima da pošalju SMS 2112, na utakmicama Eurocupa i ABA Lige.

Naša dijaspora, građani Srbije i kompanije, takođe su se pridružili akciji putem sajta divac.com i donacije.rs i na taj način je prikupljeno 650.000 dinara.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti