Petu godinu zaredom Fondacija «Ana i Vlade Divac» u saradnji sa grupom donatora iz SAD, dodeljuje RSK stipendija učenicima koji upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije.

ODABRANI RSK STIPENDISTI ZA ŠKOLSKU 2021/2022. GODINU

Petu godinu zaredom Fondacija «Ana i Vlade Divac» u saradnji sa grupom donatora iz SAD, dodeljuje RSK stipendija učenicima koji upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije.


Komisija za dodelu stipendija Fondacije Ana i Vlade Divac objavljuje konačnu rang listu o dodeli RSK stipendija u iznosu od 5,000 dinara mesečno u toku trajanja školske 2021/2022 godine (ukupno 10 meseci). Na konkurs koji je trajao od 13. do 30. jula pristiglo je 85 prijava. 

Ove godine su prednost pri dobijanju stipendije imali učenici koji ranijih godina nisu dobijali stipendiju - odabrano je ukupno 32 učenika.

Pravo na stipendiju imali su učenici koji u septembru 2021. godine upisuju I, II, III ili IV razred srednje škole, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju i čiji je barem jedan roditelj/staratelj imao izbeglički status u Republici Srbiji, a izbegao je iz Republike Hrvatske i to iz sledećih opština: Benkovac, Vojnić, Vrginmost, Glina, Gračac, Dvor, Donji Lapac, Drniš, Knin, Korenica, Kostajnica, Krnjak, Obrovac, Petrinja, Plaški, Slunj, Zadar, Caprag, Grubišno Polje, Daruvar, Okučani, Pakrac, Slatina, Beli Manastir, Vukovar, Dalj, Mirkovci, Tenja.

Ocenjivanje svake pristigle prijave je rađeno prema unapred utvrđenim kriterijumima i skali za bodovanje, objavljenih na sajtu Fondacije u okviru Konkursa.

Članovi komisije su doneli odluku o izboru kandidata u saradnji sa donatorima programa. Po zahtevu donatora lista je revidirana 8. septembra.

U toku je konkurs za redovne stipendije namenjene svim srednjoškolcima u Srbiji.

RSK STIPENDIJE - FINALNA LISTA 2021/2022

  Ime i prezime                      Mesto/Grad  
 
 
Sara Milanko Bač
Mihailo Milun Novi Sad
Vasilije Vuk Cimeša Čačak
Iris Drača Beograd
Nataša Milanković Ub
Anja Ćoso Smederevo
Valentina  Gagić Ruma
Tijana Doroški Bačka Palanka
Savo Vitas Bač
Teodora Preradović Subotica
Emilija Kosanović Ruma
Toma Gaćeša Odžaci
Marija Jelić Bačka Palanka
Marina Radosavljević Šabac
Ema Krajnović Obrenovac
Dajana Mlinar Šid
Dragana Vukšić Bačka Palanka
Stefan Sedlan Beograd
Marko Jeftić Kula
Anđela Vujaklija Nova Pazova
Nikola Simić Pančevo
Mina Zoroe Beograd
Zorana Vrcelj Kula
Stefan Žilić Bačka Topola
Anđela Pjevač Zrenjanin
Dimitrije Živković Šid
Nikola Popac Beograd
Anja Šušnjar Petrovaradin
Jovana Pavlović Srbobran
Maša Bačkalić Novi Sad
Elena Stanković Kula
Jovana Radošević Ruma
 

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti