Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa grupom donatora iz dijaspore od 2017. godine dodeljuje stipendije učenicima srednjih škola u Srbiji. Tokom tog perioda podeljeno je 500 stipendija.

Stipendisti sa Anom Divac

Stipendisti sa Anom Divac

Ovim povodom, Fondacija Ana Vlade Divac organizovala je druženje sa medijima koji podržavaju akcije Fondacije kroz prostor koji daju humanitarnim pričama i predstavila im program Divac stipendija i Divac stipendiste.

“Ova i sva druga deca su naša budućnost, neko od njih će možda u budućnosti uticati na naše i živote naše dece, neki će pomoći drugima jer dobro znaju kako i svaka mala pomoć znači. Jedno je sigurno, svi oni su već sada dobri ljudi, i uticaće na sve oko sebe svojom dobrotom. Drago nam je što smo deo njihovih života i što možemo da im olakšamo početak odrastanja. Želimo da nam se i drugi ljudi pridruže i budu deo tima koji pomaže deci da lakše idu svojim putem i da im neke stvari budu jednostavnije. U ime učenika koji su ove godine naši stipendisti, zahvaljujem se donatorima”, rekla je Ana Divac.

Konkurs za dodelu stipendija je upravo završen, tako da sledi težak zadatak odabira ovogodišnjih stipendista. I dalje traje sakupljanje sredstava za ovaj program jer je cilj podrška za što više dece. Do sada je Fondacija Ana i Vlade Divac zahvaljujući individualnim donatorima iz Srbije i dijaspore, kao i kompanijama obezbedila sredstva za 100 stipendija.

Broj prijava je mnogo veći i zato pozivamo sve da se pridruže i doniraju na divac.com/donacije

Osnovni kriterijumi za dodelu stipendija su da učenici upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije i imaju odličan uspeh, kao i nagrade na naučnim ili sportskim takmičenjima, a posebno se boduju socijalni status porodice i zdravstveni status njenih članova.

Svi stipendisti su i volonteri koji pomažu svojoj zajednici - Crvenom krstu, siromašnijim sugrađanima ili školskim drugarima u učenju.

Stipendista Boris Mojsa daje izjavu novinarskoj ekipi Radio televizije Srbije

Stipendista Boris Mojsa daje izjavu novinarskoj ekipi Radio televizije Srbije

“U školskoj 2020/2021. sam dobio Divac stipendiju koja mi je pomogla dosta u periodu korone i povreda koje sam imao. Značila mi je i za potrebe škole, za sportsku opremu  kao i za kućni budžet da pomognem mami i sestri. Mnogo mi znači što nas je neko primetio i što ceni naš rad, to mi je znak da se moj trud isplati”, rekao je prvak države u atletskoj disciplini na 800 metara, Boris Mojsa (17) iz Opova.

Mesečni iznos stipendije iznosi 10.000 dinara, a stipendisti je dobijaju tokom školske godine (10 meseci).

Na konkurs za školsku 2021/2022. godinu je stiglo više od 500 prijava što govori o tome da je pomoć deci neophodna i zato pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i doniraju za program stipendija kako bi podržali što veći broj porodica i dece. Posebnu prednost pri dodeli stipendije imali su kandidati iz osetljivih društvenih grupa (materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, lica sa invaliditetom, dete/roditelj sa hroničnim bolestima i dr).

Više o programu možete pogledati na www.divac.com/stipendije

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti