Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa grupom donatora iz dijaspore već drugu godinu zaredom dodeljuje stipendije učenicima srednjih škola na teritoriji Republike Srbije. U školskoj 2017/2018. godini 39 đaka je dobilo stipendije, dok je za školsku 2018/2019 godinu dodeljeno 100 stipendija u iznosu od po 10.000 dinara mesečno. Svi naši stipendisti su i volonteri. Oni izdvajaju četiri sata mesečno da bi mogli svojoj zajednici - Crvenom krstu, siromašnijim sugrađanima, školskim drugarima kojima slabije ide određeni predmet ili jednostavno daju doprinos na drugi način. O svemu ovome možete čitati i u pričama ispod, a oni nam redovno šalju potvrde i fotografije o volontiranju.

Osnovni kriterijumi za dodelu stipendija su da učenici imaju odličan uspeh, kao i nagrade na naučnim ili sportskim takmičenjima, a posebno se boduju socijalni status porodice i zdravstveni status njenih članova.

U skladu sa željom donatora, 50 stipendija se dodeljuje učenicima koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju i čiji je barem jedan roditelj/staratelj imao izbeglički status u Republici Srbiji, a izbegao je iz Republike Hrvatske, odnosno Republike Srpske Krajine. Više o ovom konkursu možete videti OVDE.

Dodatnih 50 stipendija je dodeljeno učenicima srednjih škola koji su odlični učenici bez obzira na poreklo sa ciljem da se nagrade izvrsni učenici čije porodice imaju ekonomskih poteškoća i da se tako nagradi njihov veliki trud i posvećenost napredovanju u obrazovanju. Informacije o rezultatima konkursa možete da vidite OVDE. Pet stipendija je namenjeno deci koja imaju poteškoća sa zdravljem obezbedili smo zahvaljujući dugogodišnjoj donatorki Anki Erne. 

Na konkurs je stiglo više od 240 prijava što govori o tome da postoji izuzetno veliki broj dece koji imaju potrebu za podrškom i zato pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i doniraju za program stipendija kako bi podržali što veći broj porodica i dece. 

Pridružite nam se!

Za donacije kliknite na dugme desno gde ćete pronaći opciju Divac Stipendije. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti