Pridružite nam se na Novogodišnjoj humanitarnoj bašti

Pozivamo vas da postanete deo Novogodišnje humanitarne bašte koju organizuje Botanička bašta „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom ispred Koalicije za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac.

Novogodišnja humanitarna bašta u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, koja će ove godine biti organizovana prvi put, svojevrsni je nastavak kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“, sa tendencijom da postane tradicionalna društveno odgovorna akcija. Novogodišnja bašta podrazumeva zakup stabala od strane kompanija, ambasada i drugih organizacija čiji će zaposleni/zaposlene potom učestvovati i u kreativnom delu ukrašavanja stabala. Centralni događaj marketa će biti manifestacija i medijski događaj 23. decembra 2021. godine u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ na kojoj će uz organizovan muzički program biti proglašeno najlepše okićeno stablo po glasovima publike. Naime, žiri za odabir najlepše jelke činiće sami posetioci, kao i publika putem Facebook i Instagram stranica Botaničke bašte.

Polovina prikupljenih sredstava od zakupa stabala biće namenjena Botaničkoj bašti „Jevremovac“ za obnovu biljnog fonda čiji je cilj kompenzacija emisije gasova sa efektom staklene bašte koji nastaju usled uništavanja hrane i organizaciju edukativnih programa za posetioce iz ugroženih društvenih kategorija. Druga polovina prikupljenih sredstava biće namenjena za kupovinu paketa hrane za najugroženije članove društva preko Srpskog filantropskog foruma koji je u prethodnim mesecima zajedno sa Koalicijom za dobročinstvo prikupio hranu u vrednosti više od 12 miliona dinara za najugroženije, tokom kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i Nacionalnog dana davanja.

U prilogu možete pronaći detaljne uslove i pravila novogodišnje akcije, plan sa fotografijama stabala koja su pogodna za kićenje i njihovim lokacijama u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ kao i detaljna uputstva za dekorisanje četinarskih stabala.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće u ovoj akciji, rok za slanje zvanične ponude za koje ste stablo zainteresovani i koliko biste sredstava donirali je 9. decembar 2021. godine do 17 časova popunjavanjem formulara ovde. Zainteresovane kompanije i organizacije sva pitanja mogu poslati na [email protected]  

Unapred se radujemo što ćemo kroz ovaj događaj moći da utičemo na unapređenje kvaliteta vazduha u Beogradu i dobročinstva u Srbiji zajedno.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti