Online STEM radionica za nastavnike

Fondacija Ana i Vlade Divac i Macedonia 2025 Vas pozivaju na završnu STEM radionicu za nastavnike koja će se održati 16. juna u 11 časova, onlajn preko zoom platforme. Na događaju ćete imati prilike da čujete više infromacija o ovom projektu, radionicama i istraživanju koje je do sada završeno, ali da čujete iskustva iz prakse od nastavnika iz Srbije, Makedonije i Kanade.

Agenda radionice je u prilogu, a na radionicu se možete prijaviti putem linka ispod.

Za radionicu je obezbeđen prevod.

PRIJAVE ZA RADIONICU

Cilj projekta STEMuj kao devojčica je da inspiriše i motiviše mlade devojke i devojčice da se obrazuju i izaberu karijeru u jednoj od oblasti STEM-a (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika).

Kroz razgovore sa uspešnim ženama u STEM oblastima u okviru radionica koje smo organizovali u 20 osnovnih škola, kao podkasta koji su objavljeni na našem youtube kanalu, želeli smo da damo primere devojčicama kako bismo ih motivisali da izaberu karijeru u ovim oblastima.

Pored toga, još uvek traje istraživanje o preprekama sa kojem se suočavaju devojčice u izboru i razvoju karijere u STEM oblastima pa bismo Vas zamolili da ovaj upitnik podelite  sa Vašim učenicama kako bismo imali što veći uzorak.

STEM UPITNIK ZA UČENICE

Projekat STEMuj kao devojčica  realizujemo zajedno sa Macedonia 2025 uz podršku podršku Ambasada Kanade u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti