Flickr/photos/vancouverfilmschool/

Flickr/photos/vancouverfilmschool/

Završen je konkurs za program „Slavimo raznolikost“ koji ima za cilj umrežavanje srednjih škola širom Srbije. Ukupno su stigle 43 prijave od kojih je 10 srednjoškolskih timova dobilo priliku da odabere po jednog predstavnika/cu iz redova nastavnika i 4 učenika/ce koji će predstaviti tim škole koji će učestvovati u razmenama. 

U želji da podržimo raznolikost odabrali smo škole širom Srbije, kako bi mladi ljudi uključeni u ovaj program imali priliku da se upoznaju sa kulturom i znamenitostima različitih gradova, od severa do juga.

Odabrane škole su:

1. Srednja medicinska škola, Subotica

2. Medicinska škola, Zaječar

3. Osnovna i srednja škola sa domom učenika "Petro Kuzmjak", Ruski Krstur

4. Škola za dizajn tekstila i kože, Novi Pazar

5. Srednja stručna škola Tehnička škola "23. maj", Pančevo

6. Srednja stručna škola, Pirot

7. Gimnazija u Lazarevcu, Lazarevac

8. Gimnazija "Jovan Skerlić", Vladičin Han

9. Srednja škola "Miloje Vasić , Veliko Gradište

10. Gimnazija "Josif Pančić", Bajina Bašta

 

Pored umrežavanja srednjih škola iz različitih delova Srbije, program ima za cilj i angažovanje mladih u oblastima multietničkog razumevanja, kulturne raznolikosti i manjinskih prava. Planirani su programi razmene timova iz različitih opština kroz koje će srednjoškolci ojačati svoje kapacitete, razmeniti iskustva i predstaviti svoje lokalne zajednice i kulturne znamenitosti. 

Aktivnosti na programu razmene među timovima srednjih školam"Slavimo raznolikost" sprovode UNFPA Srbija i Fondacija Ana i Vlade Divac kroz projekat "Youth 4 Inclusion, Equality and Trust" („Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje“) u saradnji sa UNDP Srbija, UNESCO and UN Women, a uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti