Produžen konkurs do 4. juna za podsticajna sredstva iz lokalnog fonda za razvoj poljoprivrede u Sečnju

Sečanj 30. maj 2024. god - Konkurs za podsticajna sredstva iz Lokalnog fonda za razvoj poljoprivrede u opštini Sečanj produžen je do 4. juna. Konkurs koji je bio objavljen sredinom maja meseca, objavila je Opština Sečanj u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj - Banat.

Konkurs je raspisan u okviru aktivnosti „Lokalni fondovi za podsticaj razvoja poljoprivrede“ uz podršku projekta „Velika mala privreda" koji finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA.

Konkursom je planirana podrška fizičkim licima koja su nosioci komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava i koja se bave proizvodnjom i preradom hrane. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom konkursu su 3 miliona dinara za 2024. godinu i namenjena su za kupovinu kvalitetnog priplodnog materijala, poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, kao i za investicije u pčelarstvo, voćarstvo i povrtarstvo. Korisnici sredstva vraćaju bez kamate tokom perioda od tri godine u fond, iz kojeg će se nakon toga podržavati drugi poljoprivrednici, uz grejs period od godinu dana.

Više o detaljima konkursa možete pronaći na veb sajtu Fondacije Ana i Vlade Divac: Konkurs Sečanj.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti