U četvrtak 6.06.2013. godine u 18h, u prostorijama Udruženja Jelek održala se prva radionica Podrške samohranim roditeljima predvođena psihologom i socijalnim radnikom, gde su prisutni roditelji izneli svoje probleme i očekivanja od ovog vida razmene i organizovanja.

Udruženje Jelek i Fondacija Ana i Vlade Divac: Psiho-socijalna podrška samohranim roditeljima u Grockoj.
 

Udruženje Jelek pokrenulo je projekat Podrške samohranim roditeljima na teritoriji opštine Grocka, u parnerstvu sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac", podržano od strane Međunarodnog kluba žena.

Cilj projekta je proći kroz više celina rada sa ovom strukturom roditelja. Jedna od celina je formiranje grupe samopodrške koju će voditi stručna lica, tim pedagog i psiholog. Treba naglasiti da je ovo i pionirski vid psiho-socijalnog grupnog savetovališta na teritoriji opštine Grocka, predvođeno stručnjacima psihoterapeutima i socijalnim radnicima koje je obezbedila Fondacija "Ana i Vlade Divac" u trajanju od godinu dana.

Pored najavljene finansijske podrške Fondacije "Ane i Vlade Divac", ovakva vrsta edukacije i neformalnog druženja od izuzetnog je značaja za samohrane roditelje, koji upravo kroz razmenu iskustava i pomoć socijalnih radnika i stručnjaka, dobijaju mogućnost da izađu na kraj sa konfliktnim i/ili bezizlaznim situacijama za koje sami ne pronalaze rešenje.

Fondacija "Ana i Vlade Divac" je u novembru 2012. godine pokrenula Program podrške samohranim roditeljima.

Prostorije Udruženja Jelek nalaze se u ulici Bulevar Revolucije br. 44 (preko puta Muzičke škole Grocka).

Samohrani roditelji mogu da se prijave na br. tel. 011-8503914 ili putem mejla  udruzenjejelek @gmail.com

foto: http://www.grocka-informer.com

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti