Procter & Gamble još jednom pokazuje svoju posvećenost normalizaciji života u Srbiji: u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, P&G brendovi na direktan način pomažu ugrožene porodice i zajednice

Beograd, 10.7.2014– Procter&Gamble brendovi: Pampers, Always, Ariel, Fairy i Head&Shoulders nastavljaju svoju posvećenost porodicama ugroženim nedavnim poplavama koje su razorile više regija Srbije. U saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, kompanija P&G i njeni brendovi će u narednim mesecima obnoviti obdanište “Nevena” u Obrenovcu kao i 10 porodičnih kuća u Paraćinu koje su značajno oštećene poplavama, čime ćemo omogućiti porodicama da svoje živote vrate u normalu. Vrednost projekta za obnovu vrtića je 45.000 evra a za obnovu 10 porodičnih kuća 50.000 evra.

Već u prvim danima poplava P&G je donirao higijenske proizvode ukupne približne vrednosti 90.000 američkih dolara prihvatnim centrima Crvenog Krsta. Brendovi poput Pampers pelena i vlažnih maramica, Wash&Go šampona, Safeguard sapuna, Always uložaka, Oral B četkica za zube, Blend a Med pasta za zube, Bonux deterdženta, Fairy deterdženta za pranje posuđa i Duracell baterija stigli su do onih kojima je pomoć najpotrebnija. Kako se direktna opasnost od poplava smanjivala, pojavile su se nove mogućnosti za direktnu pomoć, pa je tako brend Always u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedio školsku opremu za 6 škola u Srbiji lociranih u Obrenovcu, Krupnju i Ljuboviji. Donaciju su činile više od 500 klupa, 1.000 stolica, table, kompjuteri i knjige za školske biblioteke ukupne vrednosti preko 40.000 američkih dolara.

‘Proces oporavka još uvek traje, i još uvek je veliki broj porodica, škola i obdaništa koja su teško oštećena poplavama i kojima je pomoć i dalje potrebna. U prirodi naše kompanije je iskrena pomoć i podrška zajednicama u kojima živimo i radimo, pa smo shodno tome i tragali za novim načinima i mogućnostima direktne pomoći ugroženima’, izjavio je Stefan Petrović, direktor kompanije P&G Srbija. ‘Zajedno sa našim partnerima, Fondacijom Ana i Vlade Divac, nadamo se da ćemo doneti veru u bolje sutra pogođenim područjima ’, dodao je G-din Petrović.

“Izuzetno smo zahvalni što se našoj akciji za obnovu poplavljenih područja pridružila i velika svetska kompanija Procter&Gamble.  Mnogo nam znači što su naši  novi partneri prepoznali rad Fondacije Ana i Vlade Divac  i ukazali nam poverenje. Drago nam je da ćemo zahvaljujući ovom partnerstvu i saradnji do početka septembra obnoviti vrtić Nevena  u Obrenovcu, opštini koja je najviše postradala u poplavama. Najvažnije je da vrtić bude što pre u funkciji  i bezbedan za povratak 360  mališana. Osim pomoći u Obrenovcu, srećan sam što smo zahvaljujući saradnji sa kompanijom Procter&Gamble, u prilici da pomognemo i stanovnicima Paraćina koji je takođe stradao u poplavama, tako što ćemo pomoći da deset porodica obnovi svoje kuće i da u njima mogu ponovo da žive.”, izjavio je Vlade Divac.

Milos Desančić, direktor predškolske ustanove “Perka Vićentijević” u čijem sastavu je vrtić “Nevena” je rekao: “Veliku zahvalnost dugujemo kompaniji P&G i Fondaciji Ana i Vlade Divac što će nam pomoći da obnovimo i opremimo vrtić „Nevena“ koji je pored još pet vrtića oštećen u poplavama. U ovakvoj situaciji u kakvoj se sada nalazi Obrenovac i njegovi građani, mnogo nam znači što nismo sami i da ćemo uz pomoć ovakvih organizacija i kompanija i svih drugih uspeti da obnovimo i naše vrtiće i naš grad. Zahvaljujući ovoj donaciji, deca će imati  renoviran vrtić od septembra i uslove da i u ovoj situaciji rastu bezbrižno.”

Nakon finalne ekspertske procene timova Fondacije Ana i Vlade Divac o stanju oštećenih kuća i ekonomsko socijalnim uslovima u kojima porodice žive, tokom narednih nedelja  biće izabrano  10 porodica čije će kuće biti renovirane.

 

O kompaniji Procter & Gamble:

 

P&G utiče na poboljšanje života oko 4.4 milijarde ljudi širom sveta svojim portfoliom kvalitetnih brendova od poverenja. Vodeće brendove kompanije čine Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Fairy®, Gain®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun®, Fusion®, Ace®, Febreze® i Ambi Pur®. Svojim poslovanjem u približno 80 zemalja, P&G brendovi dostupni su u više od 180 zemalja širom sveta. Molimo Vas posetite sajt http://www.pg.com za najnovije vesti i detaljnije informacije o kompaniji P&G i njenim brendovima.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti