Panel diskusija o davanjima iz dijaspore - Filantropija nema granice

Fondacija Ana i Vlade Divac organizuje Panel diskusiju o davanjima iz dijaspore - Filantropija nema granice koji će se održati u četvrtak, 29. avgusta u 10h u Pres centru Kombank Dvorane, Dečanska 14 u Beogradu.

Događaj obuhvata dva panela i namenjen je predstavnicima neprofitnih organizacija, medijima, međunarodnim razvojnim agencijama, ambasadama, državnim institucijama koje rade sa dijasporom i pojedincima, naročito iz dijaspore. U okviru prvog panela biće diskutovano o uspešnim modelima podrške dijaspore, dok će se drugi panel baviti uanpređenjem komunikacije dijaspore i matice putem štampanih, TV, radio i online medija. Istraživanje o davanjima iz dijaspore koje je prošle godine sprovela Fondacija Ana i Vlade Divac ukazalo je na potrebu povećanju transparentnosti kod neprofitnih organizacija. Donatorima još uvek nedostaju informacije pre akcije - o tome kakvi se rezultati očekuju ukoliko se prikupe sredstva za određenu namenu, ali i informacije o ostvarenim rezultatima. Smatra se i da nema dovoljno organizovanih promotivnih aktivnosti usmerenih na povećanje svesti o značaju doniranja. 

Tokom panela biće predstavljeni trendovi o davanjima iz dijaspore od 2015. - 2019. godine na osnovu podataka o donacijama koje prikuplja Catalyst Balkans. 

Agendu događaja možete preuzeti ovde.

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite putem ovog linka.

Program panela je na srpskom jeziku.

Panel diskusija o davanjima iz dijaspore - Filantropija nema granice organizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac i predvodi, a dodatno je čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Panel diskusija realizuje se uz podršku Saveta za filantropiju predsednice Vlade Republike Srbije.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti