O projektu

Fondacija Ana i Vlade Divac započela je projekat Divac omladinski fondovi 1. juna 2013. godine sa ciljem da doprinese  učešću mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje pokreću i vode mladi.

Fondacija u svaki Divac omladinski fond ulaže sredstva u iznosu od 5.000 dolara za realizaciju omladinskih inicijativa u toj lokalnoj samoupravi  a partnerska opština i lokalni biznisi obezbeđuju sredstva u istom iznosu. Divac omladinskim fondovima upravlja odbor sačinjen od deset mladih ljudi koji su izabrani na javnom pozivu i edukovani da vode program malih grantova. Projekat se sprovodi u 11 gradova i opština u Srbiji: Prijepolje, Vršac, Vladičin Han, Vlasotince, Kanjiža, Aranđelovac, Blace, Lazarevac i Obrenovac, Kuršumlija i Užice. 

U 2014. godini, projekat su podržali Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) kroz projekat „Građansko društvo za budućnost“ kojim rukovodi Institutu za održive zajednice (ISC), i Balkanski fond za demokratiju (BTD).  U 2015. godini, podršku projektu pruža Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u opštinama Prijepolje, Vršac, Vladičin Han, Vlasotince, Kanjiža, Aranđelovac, Blace, Lazarevac i Obrenovac i Balkanski fond za demokratiju u opštini Kuršumlija i gradu Užicu.

Rezultati

Do sada je u okviru projekta podržano 501 omladinskih projekta koji su doprineli unapređenju kvaliteta života mladih u ovim lokalnim zajednicama.

Pogledajte rezultate i pružite podršku mladima.

0

omladinskih inicijativa i projekata

0

opština

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti