Crkvena narodna kuhinja

Crkvena narodna kuhinja

Za korisnike kuhinje svaki dan je isti. Dolazak u kuhinju u 11.00 i zajedničko obedovanje. Ponekad obrok ponesu sa sobom, odnesu porodici, neki se osame, odu da ih niko ne vidi. Neki ne znaju ni gde da odu jer svoju kuću, nemaju.

Ljudi koji dolaze po hranu, takođe strahuju i da će se razboleti, oni i njihovi najbliži. U najtežem vremenu novije istorije, u doba korona virusa, higijena je prva i osnovna mera u borbi protiv prenošenja virusa, a najstarijima i bolesnima, redovna higijena može spasiti život.

Fondacija Ana i Vlade Divac, koja redovno pomaže Crkvenoj narodnoj kuhinji, upućuje apel svim ljudima u Srbiji i širom sveta da pomognu da se korisnicima kuhunje obezbede paketi osnovnih higijenskih sredstava. Omogućimo ljudima dovoljno sredstava za osnovnu ličnu higijenu koja nikada do sada nije bila važnija.

Za online uplate platnom karticom kliknite OVDE.

Za uplate putem PayPal-a kliknite OVDE.

Da bismo hitno obezbedili prvih 1.000 paketa za više od 2.600 dece I odraslih, potrebno je da zajedno prikupimo sredstva. Dugogodišnja donatorka Fondacije i Crkvene narodne kuhinje Anka Jakšić Erne, donirala nam je više od milion dinara, a potrebno nam je još 1,6 miliona dinara kako bismo obezbedili sredstva pakete za redovno mesečno snadbevanje više od 2.600 dece i odraslih. 

Ljudima koji nisu u mogućnosti da preuzmu pakete, volonteri Crkvene narodne kuhinje, koji ovih dana hranu odnose lično ugroženim ljudima, dostaviće i pakete sa higijenskim sredstvima.

Mislimo na najranjivije, budimo solidarni, obezbedimo za njih zajedno osnovna sredstva za ličnu higijenu!

Njihova jedina nada je Crkvena narodna kuhinja. Njihova mogućnost da dođu čim pre do higijenskih sredstava ste vi. Donirajte, za jedan ili više higijenskih paketa!

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti