IT Bootcamp - neprofitna škola za prekvalifikaciju u IT sektor

Da bi premostili raskol na tržistu rada i pomogli ekonomskom ubrzanju Srbije, grupa donatora iz dijaspore je odlučila da otvori IT školu u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac. Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku za formalno IT obrazovanje.

Misija

Naša misija je otvaranje mogućnosti za društveni napredak motivisanim pojedincima i povećanje produktivnosti srpske privrede kroz kvalifikovanu IT radnu snagu.

Cilj

Škola pruža besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku za formalno IT obrazovanje. Kursevi su fokusirani na praktičnu primenu da bi povećali plasman polaznika na radna mesta.

Vizija

Da omogućimo lak pristup IT znanju i fer šansu motivisanim pojedincima koji će doprineti da IT industrija Srbije postane regionalni lider.

U 2018. godini uspešno je izveden pilot projekat. Od 108 ukupno upisanih polaznika, 95 je uspešno završilo IT Bootcamp. Trenutno je svoju šansu na IT tržištu rada kroz posao ili praksu našlo 37 polaznika. Intervjui se nastavljaju, tako da se u narednom periodu očekuje povećanje navedenog rezultata.

Nakon uspešne pilot faze u 2019. godini škola nastavlja sa radom. U toku je treći ciklus kurseva.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti