Aktivnosti "Slavimo raznolikost" započete u junu 2019. godine imaju za cilj da ojačaju zajedništvo i stvore zajednički prostor za izbeglice i lokalno stanovništvo u Srbiji, sa manje predrasuda a više razumevanja i saradnje.

Aktivnosti "Slavimo raznolikost" sprovodimo u Šidu i Obrenovcu do kraja avgusta 2019. godine sa ciljem da tokom letnjih meseci uključimo što veći broj lokalnih stanovnika kao i korisnika prihvatnih centara u ovim gradovima u planirane sportske aktivnosti i događaje, kao i eko akcije. Takođe, želimo da pozovemo medije da, zajednički, kroz medijske događaje i koncept "živih knjiga" podižemo svest o zajedništvu i empatiji kada je u pitanju migrantska populacija. 

Cilj “Živih knjiga” je da umanji izazove sa kojima se suočavaju migrantska i lokalna populacija, kao i da se stvori zajednički prostor za komunikaciju i razmenu iskustava. Uz ljude kao knjige želimo da podignemo svest domicijalnog stanovništva o iskustvima migranata, njihovim potrebama i željama.

Aktivnosti “Slavimo raznolikost” Fondacija Ana i Vlade Divac realizuje u saradnji sa Oxfam-om sklopu Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Republici Srbiji. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti