Bolje škole za decu sa smetnjama u razvoju

 

Kroz nabavku opreme i rekonstrukciju osnovnih i srednjih škola, deca sa smetnjama u razvoju će dobiti šansu za bolje obrazovanje i učenje, rekla je Jelena Rakić, koordinatorka projekta „Da rastemo srećni“ koji Fondacija Ana i Vlade Divac realizuje u partnerstvu sa NCR Fondacijom

Ona je dodala da se na konkurs prijavilo čak 41 škola za decu sa smetnjama u razvoju. U okviru projekta tri škole će dobiti sredstva za rekonstrukciju u iznosu od po milion dinara, a dve škole za potrebnu opremu u iznosu od po 350.000 dinara. 

Pristigle prijave ukazuju da škole imaju veliku potrebu za rekonstrukcijom učionica, fiskulturnih sala, igrališta prilagođenim deci sa smetnjama u razvoju, senzornih soba i vrtova. Kada je u pitanju oprema, najpotrebnija je ona koja se odnosi na specifične potrebe učenika kao na primer za biogen sobu, vibroakustičnu terapiju, logopedski setovi i druga asisitivna tehnologija.

Posebna pažnja biće posvećena porodici i roditeljima kroz organizovanje različitih sportskih, kulturnih i društvenih aktivnosti u lokalnim zajednicama, a uz aktivno učešće i volontersku podršku zaposlenih iz kompanije NCR Srbija. U svakom od pet odabranih gradova, tj. škola biće organizovani Porodični dani kako bi se promovisala inkluzija i nediskriminacija dece sa smetnjama u razvoju i pružila podrška njihovim porodicama. 

Nakon 29. maja biće poznat uži izbor škola koje su se prijavile na konkurs, dok će zvanični rezultati biti poznati polovinom juna, da bi se u toku leta sprovodili svi potrebni radovi. 

O planiranim aktivnostima NCR kompanije i NCR Fondacije, govorila je Marija Živanović-Smith, potpredsednica sektora marketinga, korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću i sektora za odnose sa Vladom NCR-a. 

Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima već 11 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Do sada je obnovljeno više od 70 vrtića i škola, a oko 20.000 dece dobilo je bolje uslove za obrazovanje i odrastanje. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti