Održan prvi doručak za medije u okviru "Unapređenja okvira za davanje"

Beograd, 14.09.2018. Više od 20 predstavnika novinskih redakcija prisustvovalo je doručku za medije u organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac. Na doručku su govorili direktorka kancelarije za demokratizaciju u Američkoj agenciji za međunarodni razvoj - Laura Pavlović, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, Ana Koeshall, direktorka Trag Fondacije, Biljana Dakić Đorđević, direktorka Trag Fondacije, Veran Matić, predsednik Saveta za društveno odgovorno poslovanje u Privrednoj komori Srbije, direktor Smart Kolektiva, Neven Marinović, direktor Catalyst Fondacije, Nathan Koeshall i direktor Srpskog Filantropskog Foruma, Nikola Pucarević.

Projekat "Unapređenje okvira za davanje" realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), i u partnerstvu sa vodećim organizacijama civilnog društva koje dugoročno rade na unapređenju kulture davanja u Srbiji, a to su Trag fondacija, Smart kolektiv, Katalist Balkans, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.
Vrednost projekta je 1,998,646 dolara.

Aktivnosti u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje podstiču nastojanja da davanja u Srbiji budu lakša, podsticajna i transparentnija. Najvažniji ciljevi projekta su jačanje filantropske infrastrukture koja može da doprinese održivom rastu filantropskih davanja i razvoju međusektorskih partnerstava, unapređivanje pravnog okvira za razvoj podsticajnog i transparentnog davanja pojedinaca i kompanija i promocija dobročinstva, kulture davanja i transparentnosti među građanima i građankama Srbije, dijasporom, kompanijama, institucijama i neprofitnim organizacijama.