Danas se obeležava Nacionalni dan davanja

 

Beograd, 9. oktobar 2018. - Projekat za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac i Savet za Filantropiju, kojim predsedava predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, obeležili su Nacionalni dan davanja pokretanjem kampanje za prikupljanje sredstava za istraživačku stanicu Petnica. 

Ovim sredstvima biće obezbeđen inovativni spektrometar pomoću kojeg se lako i brzo identifikuju hemijske supstance i jedinjenja u uzorcima i koristi se u biomedicini, geologiji, ekologiji, astronomiji, hemiji, arheologiji i umetnosti. Spektrometar će pomoći mladim talentima da se bave naučnim radom i razvijaju svoje potencijale.

U sklopu Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira USAID, a na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Saveta za filantropiju, Nacionalni dan davanja obeležavaće se svakog 9. oktobra - na dan rođenja velikog srpskog naučnika i filantropa Mihajla Pupina. Cilj uspostavljanja Nacionalnog dana davanja je da se skrene pažnja javnosti na značaj negovanja vrednosti solidarnosti, dobročinstva i filantropije. Takođe, na ovaj dan ćemo ukazivati da je odgovorno ulaganje u strateške oblasti u našem društvu važno za bolju budućnost svih građana i građanki Srbije. Ovogodišnji nacionalni dan davanja ima za cilj da podstakne kulturu davanja i solidarnosti u oblasti nauke i obrazovanja. Za više informacija pogledajte www.dandavanja.rs . 

Kompanije i pojedinci mogu se priključiti kampanji u okviru Nacionalnog dana davanja uplatom na namenski račun Srpskog filantropskog foruma 340-11021022-90, putem sajta dandavanja.rs ili slanjem SMS poruke na broj 4540 (cena poruke iznosu 100 dinara za sve mobilne operatere).

Projekat unapređenja okvira za davanje finansira USAID, a realizuje ga Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine i Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti