Novi Sad, Palčica

Novi Sad, Palčica

 

Mališane vrtića „Palčica“ u Novom Sadu ovog jutra obradovale su nove edukativne i interaktivne sprave na igralištu, nabavljene u sklopu projekta  koji zajednički realizuju Eurobanka i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Vrtić "Palčica" pripada  PU "Radosno detinjstvo" Novi Sad, u kojem boravi oko 650 dece. Od ove godine, vrtić je postao deo programa  predškolskog obrazovanja i vaspitanja pod nazivom „Godine uzleta“. Ovaj program je osmišljen sa ciljem da se na najbolji način podstakne dečija mašta i kreativnost, kroz istraživanje, otkrivanje i veliko angažovanje dece. Postavljen novi mobilijar ukupne vrednosti 1,2 miliona dinara obuhvata indijansko selo, kućice za igru i učenje, i mnoge druge zanimljive i edukativne sprave u kojima će deca imati priliku da kroz igru uče i pripremaju se za buduće izazove.

 „Mališani koji pohađaju vrtić ,Palčica’ od danas će imati još više razloga da slobodno vreme provedu na svom igralištu. Drago mi je što smo mališanima omogućili da uživaju u igri i druženju na novim edukativnim spravama ”, izjavila je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

O dugoj i veoma uspešnoj saradnji sa Eurobank govorila je Ana Koeshall, direktor Fondacije Ana i Vlade Divac.

 „Naš cilj već osam godina je da deci širom Srbije omogućimo najbolje uslove za odrastanje i obrazovanje kroz otvaranje mogućnosti za srećnu i bezbrižnu igru. Verujem da smo taj cilj kroz ovaj  projekat  postigli“, rekla je Koeshall.

Direktor PU „Radosno detinjstvo“ Mirjana Đurđev zahvalila se na donaciji i objasnila da je „realizacijom ove donacije omogućen smišljeniji, edukativniji, interaktivni način boravka dece u dvorištu vrtića, a u skladu sa novim Osnovama programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ovako inspirativno uređeno dvorište će učiniti da se kod dece razvija samopouzdanje, otvorenost, radoznalost, istrajnost, otpornost i kreativnost.“

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti