Pomoć za najsiromašnije jednoroditeljske porodice u Beogradu

U saradnji sa JKP „Infostan tehnologije", obezbedili smo pakete sa osnovnim životnim namirnicama za 550 najsiromašnijih jednoroditeljskih porodica sa evidencije 17 opštinskih odeljenja Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu. Uz pomoć 5.603 Beograđana i Beograđanki, prikupljeno je više 1.800.000 dinara za kupovinu paketa hrane i sredstava za ličnu higijenu.

Prema relevantnim podacima, ispod linije apsolutnog siromaštva u Srbiji živi oko pola miliona ljudi, a posebno su ugrožene porodice u kojima jedan roditelj brine o deci, rekla je Ana Koeshall direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac i dodala da će Fondacija i ubuduće organizovati akcije prikupljanja pomoći za najsiromašnije i promovisati kulturu davanja u našem društvu.

JKP “Infostan tehnologije” je uz septembarski račun distribuiralo korisnicima uplatnice za pomoć humanitarnoj akciji i pružilo im mugućnost da dobrovoljno doniraju novac, u skladu sa svojim mogućnostima. Veliki broj ljudi je pokazao humanist na delu, prepoznali su značaj ove akcije i donirali sredstva kojima su nabavljeni paketi sa osnovnim životnim namirnicama za najugroženije jednoroditeljske porodice u Beogradu, rekla je Milica Paunović iz JKP “Infostan tehnologije”.

Fondacija Ana i Vlade Divac dugi niz godina pruža pomoć samohranim roditeljima i njihovoj deci, kao jednoj od najugroženijih grupa u našem društvu kroz stambeno zbrinjavanje, direktnu humanitarnu pomoć i podršku u započinjanju i razvoju malog biznisa.

Zahvaljujemo svim Beograđanima i Beograđankama koji su pomogli da što veći broj naših najsiromašnijih sugrađana dobije pomoć.

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti