Odabrane organizacije u okviru konkursa "Slavimo filantropiju"

 

Na konkursu “Slavimo filantropiju” koji je raspisala Fondacija Ana i Vlade Divac izabrano je sedam organizacija/udruženja sa teritorije cele Srbije. Konkursna komisija je imala težak izbor da od 56 pristiglih prijava izabere sedam najboljih. 

Sledeće organizacije su imale najveći broj bodova, te su dobile finansijsku podršku za realizaciju predloženih inicijativa:
Novosadski humanitarni centar, Novi Sad, Udruženje Dečji svet, Sremska Mitrovica, Udruženje građana “Evo ruka”, Zemun, Okular, Ćićevac, UZRNA Rasinski okrug, Kruševac, Dobro delo, Vršac, Olovka piše srcem, Subotica.

Cilj ovog konkursa je podrška lokalnim udruženjima i fondacijama da realizuju lokalne kampanje sa ciljem promocije filantropije, kulture davanja i transparentnosti među građanima i građankama u lokalnoj zajednici, sa ciljem rasta filantropskih davanja, razvoja međusektorskih partnerstava na lokalu i podizanju nivoa transparentnosti i poverenja građanki i građana u organizacije civilnog društva.

Fondacija Ana i Vlade Divac planira da naredni konkurs “Slavimo filantropiju” raspiše u periodu avgust-septembar 2019. godine. 

Konkurs "Slavimo filantropiju" realizujemo u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji sprovodi Koalicija za dobročinstvo uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a predvodi je Fondacija Ana i Vlade Divac. U saradnji sa vodećim organizacijama koje rade na razvoju filantropije u Srbiji a, koje dodatno čine Koaliciju za dobročinstvo - Trag fondacijom, Smart Kolektivom, Catalyst Balkans, Srpskim filantropskim forumom, Forumom za odgovorno poslovanje i Privrednom komore Srbije radimo na promociji solidarnosti i davanja u Srbiji. 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti