Predstavom „Crveni šešir" uspešno obeležen završetak još jednog Festivala filantropije

 

BEOGRAD - U sredu, 29. maja 2019. godine, u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula i Kulturnim Centrom „Vlada Divljan“, Fondacija Ana i Vlade Divac je organizovala predstavu „Crveni šešir“ kojom je zvanično zatvoren drugi po redu Festival filantropije. Ovom prilikom, najavljeno je i produbljivanje saradnje Gradske opštine Palilula i Divac Fondacije, koji će zajedničkim snagama u narednom periodu raditi na promociji humanitarnih akcija i unapređenju socijalne i zdravstvene zaštite.

Članica veća Gradske opštine Palilula zadužena za socijalnu politiku, Jovana Kostić, najavila je formalizaciju saradnje sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, i ovim povodom izjavila: „Zajedničkim snagama ćemo raditi na unapređenju socijalne i zdravstvene zaštite i promovisati humanitarne aktivnosti. Podrška svim našim sugrađanima, a posebno najugroženijima, uvek je bila naša misija. Ponosni smo što smo na ovaj način mogli da se uključimo, a to je samo početak uspešne saradnje koja je pred nama.

Ana Koeshall, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac, zahvalila se Kulturnom centru „Vlada Divljan“ i Gradskoj opštini Palilula na veoma značajnoj podršci, kao i svim partnerima koji su podržali ovogodišnji Festival.

“ Mi u Fondaciji Ana i Vlade Divac već 12 godina radimo na razvoju filantropije. I ono što smo prepoznali kao stvar od ključnog značaja jeste - stvaranje partnerstava. Partnerstava između građana i opština, između udruženja i kompanija, između svih aktera koji su jako važni za unapređenje kvaliteta života naših građana i promociju solidarnosti i filantropije. Zato smo posebno srećni što smo kroz Festival filantropije uključili više od 2500 ljudi kroz niz aktivnosti koje smo u prethodnih 5 dana realizovali u Beograd i Novom Sadu.“

Ovim povodom obratila se i predstavnica USAID-a, Jelena Avramović, koja je istakla da je filantropija jeste prisutna u Srbiji, ali da nažalost o tome ne postoji dovoljno zvaničnih podataka i istraživanja.

„Prema nekim istraživanjima koja sprovode organizacije koje su deo Koalicije za dobročinstvo, ove godine u Srbiji je prikupljeno oko 28 miliona evra kroz donacije iz različitih izvora. Mislimo da to može još više i još bolje,i da se dešava mnogo toga što nije vidljivo. Nadamo se da će u naredne tri godine dobra dela koja se dešavaju u ovoj zemlji postati mnogo vidljivija, i da će građani naći svoju ulogu u tome.“

Festival filantropije je ove godine održan u Beogradu i Novom Sadu od 25. do 29. maja 2019. godine. Ova nedelja dobročinstva obuhvatila je 15 različitih aktivnosti koje su za cilj imale podizanje svesti o filantropiji, kulture davanja i solidarnosti u društvu. Festival filantropije je organizovan od strane Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Savet za filantropiju, koji predvodi premijerka Ana Brnabić, takođe podržava ovaj događaj.

Ostali članovi Koalicije za dobročinstvo su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

 

Ovaj sajt koristi kolačiće. Ukoliko nastavite sa korišćenjem ovog sajta, saglasni ste sa našom upotrebom kolačića. Politika privatnosti